Expoziție dedicată Castelului Bánffy, la Londra

Expoziție dedicată Castelului Bánffy, la Londra

 Castelul Bánffy

Castelul Bánffy

O expoziție de panouri documentare dedicate Castelului Bánffy de la Bonțida, județul Cluj, care prezintă, printr-un colaj de fotografii și text, activitățile derulate de Fundația Transilvania Trust la acest obiectiv, poate fi vizitată până pe 26 septembrie în galeria Brâncuși din Londra.

Realizată în cadrul proiectului A.R.T.E.C., inițiat și implementat de Fundația Transilvania Trust și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Proiectul a fost lansat în luna noiembrie 2015, are ca principal scop promovarea patrimoniului construit ca parte a identității unei Europe diverse, prin metode creative de interpretare și punere în valoare.

Cu o activitate de 20 de ani în domeniu — culegere de date și inventariere, documentare, conservare, restaurare, reabilitare și întreținere, precum și în domeniul cercetării științifice — Fundația Transilvania Trust, al cărei președinte este Csilla Hegedüs, contribuie, prin programe de formare profesională, la extinderea rețelei de specialiști, în același timp modelând percepția și mentalitatea societății în favoarea protecției patrimoniului construit.

CITEȘTE ȘI  Proiectul Mnemonics va reprezenta România la Expoziţia Internaţională de Arhitectură Biennale di Venezia

Principalul proiect al Fundației este reabilitarea și revitalizarea castelului Bánffy de la Bonțida, unde în 2001 a lansat programul internațional de specializare în reabilitarea patrimoniului construit.

În 2005, la castel s-au deschis porțile centrului educațional care oferă instruire teoretică și practică în arealul meseriilor tradiționale din construcții. Pentru această activitate de restaurare prin educație și educație prin restaurare, Fundația a primit marele premiu al UE, Premiul Europa Nostra, în anul 2008.

Până în prezent, Fundația a derulat mai multe proiecte europene, printre care patru cofinanțate de programul cadru Cultura.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus