Expoziție itinerantă de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017” la Muzeul Satului

Expoziție itinerantă de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017” la Muzeul Satului

Expoziție itinerantă de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017” la Muzeul Satului

Expoziție itinerantă de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017” la Muzeul Satului

În cadrul expoziției, care poate fi vizitată la Muzeul Satului până în data de 2 aprilie, pot fi admirate lucrări de sculptură, pictură, tapiserie sau artă decorativă, expuse de peste 20 importanți artiști români, dintre care îi putem reaminti pe: Elena Surdu Stănescu, Iuri Isar, May Oana Isar, Teodora Coltofeanu, Dorin Coltofean, Ruxandra Papa, Aurel Bulacu, Elena (Bobi) Dumitrescu, Laurenţiu Midvichi, Elisabeta Brînzoi, Mihai Coltofean,Smaranda Isar.

Totodată, iubitorii de artă au ocazia să admire lucrări realizate de copii în cadrul workshopurilor de pictură, organizate în cursul anului 2016, în prima etapă a expoziției itinerante.

Această expoziție este rezultatul activității de creație a Taberei de la Sulina (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă), inițiată în urmă cu zece ani de către Fundația Elena Surdu Stănescu.

Anul acesta, etapa a II-a a periplului expoziţional, va continuaîn amonte pe cursul Dunării, în orașele port: Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), oferind ocazia artiștilor români să își expună lucrările, pentru câte o lună de zile, în cele mai importante centre culturale. Copiii din orașele menționate pot participa gratuit la workshopurile de pictură, având ca inspirație modelele românești.
Prima etapă s-a derulatanul trecut, în România și Bulgaria, pe tot parcursul Dunării, în oraşele – port pereche: Giurgiu– Ruse, Călăraşi– Silistra,dar și la Turnu Severin și Tulcea.

CITEȘTE ȘI  Festival de fotografie documentară ''România cu și fără stereotipuri'' la Cluj-Napoca

“Inițiativele de sprijinire și promovare a valorilor culturale românești sunt proiecte firești, care exprimă atât valorile grupului, cât și convingerile personale. Valori care s-au născut din dragostea pentru frumos, pentru spiritul românesc și pentru crearea echilibrului între corp și suflet, de care avem nevoie cu toții, pentru o dezvoltare armonioasă.Așa cum CocoRico, „Hrana organică” de calitate, produsă cu responsabilitate de cei peste 2.000 angajați ai grupului, este recunoscut la nivel european, susținem cu aceeași convingere, recunoaștereaeuropeană a „Hranei spirituale” românești”,a declarat Bogdan Stanca, președintele Grupului Aaylex.

Fundaţia Culturală „Elena Surdu Stănescu” îşi propune promovarea artei româneşti contemporane, stimularea şi susţinerea afirmării creatorilor din domeniul artelor plastice din diferite generaţii şi plasarea acestora în contextul valorilor universale, cu scopul de a afirma identitatea culturală şi naţională a societăţii româneşti.

Proiectul a sprijinit până în prezent inițiativele culturale „Ferestre Deschise- Dunărea, de la vărsare la izvoare”;“Arta la birou, artă în birou” și continuă anul acesta, în afara granițelor României, prin sprijinirea expozițiilor “În amonte pe Dunăre 2017”.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus