Festival de fanfare românești din Serbia

Festival de fanfare românești din Serbia

Festival de fanfare românești din Serbia

Festival de fanfare românești din Serbia

A ediţia a X-a a Festivalului de fanfare româneşti va începe sâmbătă 1 iulie, în localitatea Satu Nou, Serbia, la tradiţionala manifestare, la care vor participa 15 formaţii, dintre care două din România, sunt aşteptaţi peste 500 de iubitori ai cântecelor de fanfare, atât din localităţile româneşti din Banatul Sârbesc, cât şi din Banatul Românesc.

“Acest gen de muzică este pe cale de dispariţie. Pentru a intensifica preocupările căminelor culturale şi interesul tinerilor pentru a revitaliza mişcarea culturală românească în zonă, am considerat util să iniţiem un festival-concurs, în cadrul căruia să premiem valoarea”, a afirmat Mandreş, citat de Agerpres.

El a precizat că “iniţiativa desfăşurării unei astfel de competiţii aparţine Fanfarei ‘Tineretul’ din Satu Nou, coorganizatori ai acesteia fiind Secretariatul Provincial pentru Cultură şi Informare şi Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române”.

“Festivalul de fanfare de la Satu Nou este un bun prilej pentru minoritatea românească din Serbia de a-şi promova valorile culturale şi de a conserva cântecul străvechi specific unora dintre instrumentele muzicale utilizate la spectacole şi evenimente mai puţin întâlnite în viaţa satului românesc”,

CITEȘTE ȘI  30 edituri din ţară participă la Târgul Internațional de Carte de la Londra

Preşedintele Asociaţiei “Trompeta bănăţeană” a mai arătat că “manifestarea este o adevărată sărbătoare a formaţiilor de suflători” şi că “trebuie să o perpetuăm, pentru generaţiile care vin”. Numai aşa există garanţia că va fi promovată, în acest spaţiu multietnic, identitatea culturală, artistică, naţională şi religioasă românească. Marşurile, melodiile româneşti, sârbeşti şi cele din repertoriul internaţional, vor atrage în zona noastră cât mai multă lume”, a mai adăugat Mandreş.

e-Cultura.info/ Autor: Codruţ Bălu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus