Festival Internațional de Poezie 'Grigore Vieru'

Festival Internațional de Poezie “Grigore Vieru”

Cea de-a 6-a ediție a Festivalul Internațional de Poezie ‘Grigore Vieru’ se desfășoara în perioada 20-23 mai la Chișinău și la Iași. La evenimentele de la Chișinău urmează să fie prezent și președintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu.

Festivalul Internațional de Poezie ‘Grigore Vieru’ pune în prim-plan atât opera poetului Grigore Vieru, cât și contribuția generației de scriitori afirmați în anii ’60 ai secolului trecut. De asemenea, Festivalul promovează debutul literar al tinerilor autori prin concursul de poezie ‘Grigore Vieru’, potrivit unui comunicat difuzat de ICR ‘Mihai Eminescu’ de la Chișinău.

ICR Chișinău va acorda Marele Premiu Grigore Vieru, Premiul pentru poezie și  Premiul pentru promovarea literaturii române. De asemenea, va susține prezența scriitorilor Paskal Gilevski (Macedonia), Rade Silian (Macedonia) și Gaetano Longo (Italia) în cadrul evenimentului.

CITEȘTE ȘI  Festivalului International de Statui Vivante în Herastrău

Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ de la Chișinău, în colaborare cu Centrul cultural-științific ‘Grigore Vieru’ Chișinău, Asociația Culturală ‘Feedback’ Iași, Biblioteca Națională pentru Copii ‘Ion Creangă’ Chișinău și în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Ministerul Culturii din România, Primăria municipiului Chișinău, Primăria municipiului Iași și Academia de Științe a Republicii Moldova.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus