Festivalul Comediei Românești are loc în perioada 23-31 mai

Festivalul Comediei Românești are loc în perioada 23-31 mai

Festivalul Comediei Românești

Festivalul Comediei Românești

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO se va desfășura în perioada 23-31 mai, tematica din acest an stând “sub semnul superstițiilor și a antinomiei noroc-ghinion”, informează un comunicat al Teatrului de Comedie.

Festivalul se va deschide sâmbătă, la ora 18,00, pe scena aflată în fața Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediției din acest an. Spectatorii sunt invitați să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele “(N)AUM”, texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărășan, coproducție UNTEATRU și Teatrul Metropolis și “La vita e bella” de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producție a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfășurat de-a lungul a nouă zile, va cuprinde o secțiune IN, în care se află în concurs cele mai bune producții pe texte de comedie românească din întreaga țară, care au avut premiera în 2014, o secțiune OFF în care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii și tineret și spectacole câștigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni, laboratorul de comedie-workshop de scriere dramatică desfășurat în parteneriat cu Drama League New York, o proiecție documentar și lansare catalog expoziție Comedia REMIX, proiect care își propune să readucă în atenția publicului momente marcante din istoria Teatrului de Comedie, proiect realizat de criticul de teatru Cristina Modreanu și artista Maria Drăghici.

CITEȘTE ȘI  Regizorul Mircea Drăgan, a decedat la vârsta de 85 de ani

Din programul festivalului nu vor lipsi evenimente în aer liber, care vor începe de la ora 21,30, precum proiecte de filme românești de comedie, concerte, spectacole de improvizație, street art, dar și spectacole-lectură cu textele câștigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediția a X-a.

Festivalul se va încheia pe 31 mai cu Gala festCO în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediția a XIII-a și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziției de fotografii realizate de Emanuel Tânjală — “Hai la gard ! — Siliștea Gumești 2014″.

În final va fi prezentat publicului spectacolul eveniment “Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, text scris de Cătălin Ștefănescu după romanul “Moromeții” de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș și George Mihăiță.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus