Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular "Mureş pe marginea ta" la a 30-a ediţie

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta” la a 30-a ediţie

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”

Cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, “Mureş pe marginea ta”, are loc duminică în oraşul Ocna Mureş, urmând să urce pe scenă în concurs 20 de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară, a informat, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”, ajuns la a 30-a ediţie, a atras şi în acest an un număr important de participanţi din întreaga ţară, iar, în urma evaluării juriului, 20 dintre aceştia vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor. Tinerii interpreţi sunt din judeţe precum Cluj, Gorj, Sălaj, Hunedoara, Sibiu, Satu Mare, Mureş, Harghita, Bihor şi Alba.

Concurenţii vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin – “prima melodie fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando-rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis) şi cea de-a doua melodie, cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans”.

CITEȘTE ȘI  Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", în Consiliul de Conducere al Asociației Muzeelor în Aer Liber din Europa

Festivalul debutează cu concursul de interpretare, care va fi urmat de Gala Laureaţilor, deschisă de Silvia Timiş, cu un recital susţinut în calitate de câştigătoare a Marelui Premiu la ediţia precedentă. Seara va continua cu recitaluri ale unor interpreţi de folclor ca Leontina Fărcaş, Marinela Baba, Virgil Moga, Cătălin Haşa, Dorina Nariţa, Roxana Reche, Floricica Moga, Nicolae Plută, Maria Filimon, Nicolae Tuhuţ. În program era inclus şi un recital al îndrăgitului interpret Traian Jurchela, însă, din cauza unor probleme de sănătate, potrivit organizatorilor, acesta nu va mai putea fi prezent pe scena festivalului.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric ‘Augustin Bena’ al Judeţului Alba. Conducerea muzicală este asigurată de Alexandru Pal.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus