Festivalul Internațional al Artei Lirice 'OperFado'

Festivalul Internațional al Artei Lirice ‘OperFado’

Festivalul Internaţional al Artei Lirice Sibiu

Festivalul Internaţional al Artei Lirice Sibiu

Evenimentul,  va avea loc miercuri 10 septembrie 2014 la Sala Thalia din Sibiu cu începere de la ora 19 și îi are ca principali invitați pe soprana Elena Moșuc, solistul de fado Gonçalo Salgueiro (Portugalia), alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeșelea se arată într-un comunicat al organizatoriilor.

Programul festivalului mai cuprinde spectacole de operă, operetă, operă pentru copii, recitaluri de lieduri și gale de operă — realizate în colaborare cu instituții muzicale din Romania și străinătate, artiști lirici, dirijori, soliști invitați. De asemenea, între 17 și 19 septembrie vor avea loc o serie de flashmob-uri în spații neconvenționale din Sibiu.

“Prezentat în premieră mondială la Iași, pe 23 aprilie 2014, într-o alcătuire parțial diferită, concertul acesta aduce împreună arii de operă și musical, precum și cântece fado. Gonçalo Salgueiro și cu mine sperăm să încântăm publicul din Sibiu așa cum i-a bucurat și pe ieșeni în urmă cu câteva luni — la fel cum dorim să-i cucerim și pe cei care, în viitorul apropiat, vor veni să ne asculte în diferite orașe din toată lumea unde vom cânta OperFado” a declarat soprana Elena Moșuc.

CITEȘTE ȘI  Începe la Timișoara festivalul Internaţional Aplec

“Ineditul acestui concert constă în faptul că, pentru prima dată, au fost alăturate două genuri care la prima vedere nu au absolut nicio legătură: muzica fado protugheză și muzica de operă. Apoi a fost adăugat și genul de musical. La Sibiu, noutatea constă în faptul că aceste lucrări de muzică fado vor fi cântate împreună cu orchestra și bineînțeles chitariștii de fado, fără de care nu se poate cânta această muzică” a adăugat dirijorul Gabriel Bebeșelea.

Festivalul Internațional al Artei Lirice, ediția a 13-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu.

e-Cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus