Festivalul Internațional de Benzi Desenate la Muzeul Național Muzeal "ASTRA"

Festivalul Internațional de Benzi Desenate la Muzeul Național Muzeal “ASTRA”

Festivalul Internațional de Bandă Desenată

Festivalul Internațional de Bandă Desenată

Complexul Muzeal Național “ASTRA” din Sibiu, Casa Hermes, gazduiește a-V-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate.

La eveniment vor fi prezenți peste 30 de desenatori și autori de bandă desenată din țară și din Europa, pentru a expune, a gandi, a vorbi.

Ediția din acest an a festivalului se înscrie tematic pe constantele: mitologie, legendă, basm, grafică.

“Anul acesta vom încerca sa facem trecerea de la suportul pe hartie, cu care toată lumea este obijnuită la suportul grafic. Aceasta presupune creerea life a unei benzi desenate pe o tabletă, iar întreg procesul va fi redat pe un ecran.” a declarat Directorul Asociației de prietenie “Ille et Vilaine’ Sibiu, Alin Chipăilă.

Fidel de a prezenta cărțile într-un mod diferit, festivalul propune activități pentru toate gusturiile și varstele: workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live drawing, conferințe, lansări de albume.

CITEȘTE ȘI  Goran Bregovici, la "Alba Fest"

O noutate a aceste ediții este un proiect unic în România – basmul desenat. Proiectul constă într-o întalnire magica dintre un desenaror, o povestitoare și un muzician, care vor transpune publicul în lumea fantastică a basmului. Spectacolul va avea loc sambată 23,09, începând cu ora 20.

Participanții la eveniment vor avea ocazia sa se bucure timp de 3 ore de proiecție 3D pe fațada Casei Hermes.

De la prima ediție Festivalul Internațional de Benzi Desenate atrage un numar mare de vizitatori, impunându-se ca un eveniment major in aria artelor gragice din România.

Festivalul este organizat de Asociația de prietenie Ille et Vilaine Sibiu co-organizator fiind Muzeul Național Muzeal ASTRA, acțiune cofinanfată din bugetul Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Municipiului Sibiu, susținut de către Institutul Francez, Delegația Willonie-Bruxelles, Centrul Cultural German.

e-Cultura.info.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus