Festivalul Internațional de Film DaKINO

Festivalul Internațional de Film DaKINO

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO se va desfășura în perioada 1 – 5 martie la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

Evenimentul va debuta cu proiecția în premieră în România a filmului “Manchester by the sea”, regizat de Kenneth Lonergan, avându-i în rolurile principale pe Casey Affleck și Michelle Williams. Pelicula a primit șase nominalizări la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar și Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Competiția de scurtmetraj numără în acest an 26 de filme, producții internaționale și românești. Filmele au fost selectate de Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea.

Filmele din competiție vor fi prezentate publicului la Sala ARCUB, pe 2, 3 și 4 martie, iar pe 5 martie întreaga Competiție de scurtmetraj va putea fi urmărită într-o proiecție maraton la Cinema Muzeul Țăranului.

CITEȘTE ȘI  Cel mai nou proiect al lui Cristi Puiu, finanțat cu 200.000 de euro

Juriul DaKINO 26 este prezidat de actorul Adrian Titieni, alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvira Popescu din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile și regizorul Andrei Gruzsniczki.

Aceștia vor acorda duminică, în cadrul Galei de Premiere, Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și Premiul pentru scenariu, precum și premii speciale ale juriului. În cadrul Galei, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO 26 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus