Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017

Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017

Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017

Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Locarno începe miercuri cu un afiș foarte eclectic în care sunt prezente nume mari ale celei de-a 7-a arte, relatează EFE.

Înființat în 1946, Festivalul Internațional de Film de la Locarno este un punct de reper pentru cinefilii care își dau întâlnire în această localitate din regiunea meridională a Elveției pentru a se bucura de filme și de premiere mondiale și pentru a afla cine va obține anul acesta marele trofeu Leopardul de Aur.

Organizatorii anunță și prezentarea în premieră a lungmetrajului ‘La telenovela errante’, filmat în 1990 și terminat în 2017—al regizorului chilian Raúl Ruiz care se bazează pe argumentul prezumtiv că această țară sud-americană nu există, fiind doar reflecția unui lung șir de telenovele.

Pentru actuala ediție care se desfășoară în perioada 2 — 12 august organizatorii au selectat o sută de filme din peste 4.000, în paralel cu prezentarea unui nou ciclu de dezbateri și de ateliere pentru cei tineri precum și cu concursul “filmul vieții mele” care îi încurajează pe useri să voteze pe rețelele de socializare filmul favorit.

În competiția internațională vor fi prezente 18 filme, dintre care 15 în premieră mondială, care vor fi punctate de un juriu internațional prezidat de criticul de film, regizor și scenarist francez Olivier Assayas.

Printre titlurile intrate în concurs se numără filme ale unor cineaști experimentați precum François-Jacques Ossang, cu al său thriller ’9 doigts’ avându-l ca protagonist pe Gaspard Ulliel; Denis Côté, cu documentarul său hibrid despre culturism ‘Ta peau si lisse’; sau Serge Bozon cu comedia fantastică ‘Madame Hyde’.

CITEȘTE ȘI  Premiul Man Booker International 2015

Sunt prezente pe afiș și noi talente care candidează la Leopardul de Aur cu primul lor film în calitate de regizor, precum actorul american John Carroll Lynch (‘Lucky’), producătorul român Andrei Crețulescu (‘Charleston’), artistul multidisciplinar islandez Hlynur Pálmason (‘Vinterbrödre’) sau actor și scenarist italian Germano Maccioni (‘Gli Asteroidi’).

Printre filmele aflate în competiție se află și patru documentare.

Cu inaugurarea a patru săli de proiecție, Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017 speră să atragă un public mai numeros care în mod tradițional se reunește în Piazza Grande din localitate având o capacitate de până la 8.000 de persoane.

Proiecțiile în aer liber din această piață centrală din Locarno se numără printre marile atracții ale festivalului unde anul acesta se vor prezenta aproape 20 de filme, dintre care unele în premieră mondială, dar și blockbustere precum filmul de acțiune ‘Atomic Blonde’, în care actrița laureată cu Oscar Charize Theron devine agent al serviciilor secrete britanice.

Totuși prezența feminină este redusă anul acesta, comparativ cu ediția din 2016: doar 34 de filme prezentate în Piazza Grande sau aflate în concurs au fost realizate de femei.

Anul acesta va fi recompensat cu un Leopard de Aur pentru întreaga carieră regizorul american Todd Haynes, foarte apreciat pentru filmul ‘Carol’, și i se va aduce un omagiu pentru contribuția sa la lumea filmului actorului american Adrien Brody, laureat cu Oscar pentru filmul ‘The Pianist’ al lui Roman Polanski.

e-Cultura.info / Autor: Mihaela Nicolaescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus