Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2013page www.e-cultura.info

Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2013

Cinci săptămâni de regal artistic în orașul de sub Tâmpa, dublă sărbătoare pentru OPERA BRAȘOV: 60 de ani de activitate artistică și Festivalul  Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ajuns la cea de-a XI-a ediţie.</strong><strong></strong>

Aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, Opera Braşov, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei, a reuşit să pună în scenă spectacole în care talentul, frumosul, ineditul şi surpriza se împletesc armonios. Aşadar, sâmbătă, 9 noiembrie, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovsky” din Constanţa va prezenta spectacolul de balet “Cenuşăreasa”, în regia şi coregrafia lui Horaţiu Cherecheş, pe muzica lui S. Prokofiev şi a lui J. Massenet.

O săptămână mai târziu, pe 16 noiembrie, urmează “Seara Operetei şi a Musical-ului“, când Opera Brașov are  ca invitați dragi două opere prietene din CLUJ: Opera Maghiară și Opera Română. Orchestra este a Operei gazdă, dar bagheta aparține singurei femei-dirijor de orchestră din ţara noastră, Incze Gergely Katalin (Opera Maghiară din Cluj).

În încheierea festivalului, ca întotdeauna, va avea loc o premieră, cea de anul acesta fiind “Trubadurul”, de Giuseppe Verdi, compozitorul italian fiind omagiat alături de Richard Wagner. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la naşterea acestora. Orchestra operei “Trubadurul” va fi dirijată de Traian Ichim, în regia Andei Tăbăcaru-Hogea şi scenografia Rodicăi Garştea şi va fi jucată în trei spectacole, în trei distribuţii diferite. Opera Braşov este printre puținele Opere din România care are forța să producă un spectacol in 3, uneori chiar 4 distribuții la același nivel valoric.

CITEȘTE ȘI  A început Festivalul Internațional de Film Buzău

O altă particularitate remarcată de spectatorii din țară, dar și din afară: Opera Brașov are cei mai buni soliști –actori. Cu un fizic de scenă remarcabil, cu voci greu de egalat, cu un studiu permanent și responsabil, artiștii Operei Brașov pot fi numiți pe drept cuvânt “solişti de tip modern”cum adesea spune doamna Cornelia Petre, P.R. Opera Brașov.

Doamna Cornelia Petre vorbeşte şi despre publicul Operei Braşov, “publicul-vedetă”, care s-a fidelizat în toţi aceşti ani, prezenţa și aplauzele lor aducându-şi contribuţia la calitatea reprezentaţiilor.

“Opera Braşov ar putea fi numită ZAHIR. În arabă, Zahir înseamnă ceva vizibil prezent, imposibil de a trece neobservat. Dacă extindem înțelesul, am putea spune că acela care intră în Opera Brașov nu-și va găsi liniștea, nu se va putea concentra asupra altui lucru până nu va reveni, până nu va reîntâlni acel ceva odată întâlnit aici, în  Sala Operei Brașov …”, a adăugat Cornelia Petre.

Biletele se pot achiziţiona  de la sediul Operei din strada Bisericii Române, nr.51.

Autor: Roxana Stanciu și Paduraru Camelia

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus