Festivalul Internaţional Sabin Păutza, ediţia a IV-a

Festivalul Internaţional Sabin Păutza, ediţia a IV-a

Festivalul Internaţional Sabin Păutza

Festivalul Internaţional Sabin Păutza

Concretizat prin efortul unit al iubitorilor de muzică adevărată, FISP, ediţia a IV-a, se desfăşoară la Reşiţa în perioada 17-21 mai 2017. Evenimentul reuneşte expoziţii, lansare de carte, concerte, recitaluri şi Concursul de Interpretare Pianistică şi Compoziţie Sabin Păutza.

În cele cinci zile ale festivalului vor concerta pe scena Sălii Lira artiști din România, Rusia și Statele Unite ale Americii.

Concertele debutează cu recitalul duo-ului pianistic Corina Răducanu&Eugen Dumitrescu și continuă cu recitalurile extraordinare susținute de violoncelistul Makcim FERNANDEZ-SAMODAIEV și pianista Monica Florescu, violonistul Armen Anassian alături de pianistul Sorin Dogariu. Corul Canticum Bucharest dirijat de Răzvan Rădoş și Orchestra Filarmonicii din Arad dirijată de maestrul Sabin Păutza completează programul artistic de la Sala Lira.

În cadrul FISP 2017 este marcat centenarul Dinu Lipatti prin expoziția Muzeului Național George Enescu din București – Dinu Lipatti 100 realizată de Cristina ANDREI.

Evenimente cultural-artistice vor avea loc și în alte locații din Reșița: Biblioteca Germană Alexander Tietz unde va avea loc lansarea volumului Sabin Păutza – Maestrul, carte semnată Daniela Caraman-Fotea, urmată de un recital vocal-instrumental susținut de elevi ai Liceului de Arte Sabin Păuța Reșița și ai Scolii Populare de Artă Ion Românu.

CITEȘTE ȘI  Tudor Gheorghe lansează prima sa carte, "Vă dau un an din viaţa mea"

Universitatea Eftimie Murgu va găzduit programul Sabin Pautza și Copiii – un concert al corurilor de copii ALLEGRETTO, POCOAPOCO și STELUȚE și vernisajul expoziției Sabin PautzaWho`s Who in Music. Festivalul Internațional Sabin Păutza va fi prezent și în noaptea muzeelor cu un program Sabin Păutza și muzica de film ce va avea loc la Muzeul Cineastului Amator din cadrul Universității Eftimie Murgu.

Concursul de Interpretare Pianistică și Compoziție Sabin Păutza reunește 25 de tineri interpreți și compozitori din România și Germania care vor concura în cele trei zile pentru Marele Premiu și Medalia Sabin Păutza.

Festivalul Internaţional SABIN Păutza (FISP) este un proiect METARSIS iniţiat în anul 2014 din preţuirefaţă de una dintre valorile de necontestat ale Banatului Montan- şi nu numai – compozitorul, dirijorul Sabin Păutza şi din respect pentru muzica de calitate, muzică studiată în ani de zile, cu renunţărişi sacrificii.

e-Cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus