Festivalul „New Plays for Europe” susţinut de ICR Berlin

Festivalul „New Plays for Europe” susţinut de ICR Berlin

La ediţia din acest an a Bienalei de teatru New Plays from Europe (Neue Stücke aus Europa), care va avea loc în perioada 19-29 iunie, la Wiesbaden, va fi prezent şi Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, cu piesa scriitoarei Mihaela Mihailov – „Profu’ de religie”, în regia lui Bobi Pricop. Spectacolul va avea loc duminică, 22 iunie, orele 18.00, pe scena Sălii Studio din Wiesbaden, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Berlin.

Bienala de teatru de la Wiesbaden reprezintă cel mai mare festival din lume de teatru contemporan, în cadrul căruia sunt prezentate producţii de teatru în limba originală, cu traducere simultană în limba germană. Din cele 41 de ţări reprezentate în consiliul de conducere al Bienalei, anul acesta vor fi prezente 23, cu un total de 24 de producţii teatrale.

Între acestea se numără montări ale unor regizori de renume internaţional, precum Joel Pommerat (Franţa), Kornel Mundruczo şi Bela Pinter (Ungaria), Pippo Delbono (Italia), Jonas Hassen Khemiri (Suedia), Nis-Momme Stockmann (Germania). Reprezentanta României în reţeaua de conducere a Bienalei, Gianina Cărbunariu, va fi de asemenea prezentă la festival. Organizatorii aşteaptă un număr de aprox. 7000 de spectatori, fiind confirmată, de asemenea, prezenţa mass-media din numeroase ţări, precum Portugalia, Polonia, Italia, Serbia, Ungaria, Letonia, Rusia, Germania. De menţionat faptul că ediţia din acest an este cea de-a XII-a şi ultima a Bienalei, iniţiată în această formă în anul 1992. În viitor, Festivalul îşi va schimba atât structura, cât şi focusul.

Spectacolul românesc cu piesa „Profu’ de religie”, de Mihaela Mihailov,  îi are în distribuţie pe Marian Politic (Profu` de religie/Prezentator TV), Dragoş Măceşanu (Bogdan/Profu` de sport/Purtător de cuvânt/Prezentator TV), Romaniţa Ionescu (Mara/Mama Marei/Psiholog/Prezentator TV), Cătălin Vieru  (Andrei/Mama lui Andrei/Dirigu`/Prezentator TV), Raluca Păun  (Anca/Mama  Ancăi/Mama Marei/Profa de română/Prezentator TV).

CITEȘTE ȘI  Concert omagial Dimitrie Cantemir la ICR Bruxelles

Spectacolul „Profu` de religie“ a fost declarat câştigător în cadrul celei de-a III-a ediţii a Concursului de proiecte pentru tineri regizori şi dramaturgi români, organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova în anul 2013. Piesa abordează o problematică universală, respectiv felul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri, astfel încât sensul său să devină relativ.

Mihaela Mihailov este dramaturg, critic de teatru şi dans, câştigătoare a bursei de dramaturgie acordată de dramAcum pentru piesa „Mi-e frică”, şi a premiului UNITER pentru piesa „Complexul România”. Publică în revistele „Suplimentul de cultură”, „aLtitudini”, „7 seri” şi „Noua literatură”. Mihaela Mihailov a participat în luna octombrie 2013, cu lectura scenică „Familia Offline”, la week-end-ul teatral românesc de la Karlsruhe, organizat de către ICR Berlin, în parteneriat cu Badisches Staatstheater Karlsruhe şi Teatrul German de Stat din Timişoara.

De asemenea, în luna decembrie 2012 a fost prezentă cu piesa « Capete înfierbântate » la festivalul de teatru, dans și performance organizat la Berlin de către teatrul HAU Hebber am Ufer şi Institutul Cultural Român din Berlin.

Bobi Pricop este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 2011, şi al unui masterat în domeniul regiei de teatru, la aceeaşi instituţie. Piesele regizate au fost elogiate de critica de specialitate, acestea fiind distinse cu mai multe premii (Premiul pentru regie la Festivalul de teatru „Undercloud” – Bucureşti 2012, Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Scurt Oradea 2012, Premiul pentru cea mai bună regie, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, la Gala Absolvenţilor UNATC 2011.)

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017