Filmul Aaron's Blood, câștigătorul Festivalului Internațional de Arte și Film 'Vampirii' de la Sighișoara

Filmul Aaron’s Blood, câștigătorul Festivalului Internațional de Arte și Film ‘Vampirii’ de la Sighișoara – VIDEO

Festivalul Internațional de Arte și Film 'Vampirii' de la Sighișoara

Festivalul Internațional de Arte și Film ‘Vampirii’ de la Sighișoara

Filmul ‘Aaron’s Blood’ (Sângele lui Aaron), în regia lui Tommy Stovall, prezentat în premieră mondială chiar de către protagonistul principal, James Martinez, la prima ediție a Festivalului Internațional de Arte și Film ‘Vampirii’


‘Ce este diferit la acest film, față de alte filme cu vampiri, este că, de fapt, prezintă o poveste despre un tată și un fiu. Tema vampirilor este doar un fundal pe care se desfășoară această poveste, pentru că esența este felul în care un tată încearcă să salveze viața fiului său. Acesta contactează un virus și nimeni nu-și poate da seama ce fel de virus este. Din punctul meu de vedere, ceea ce face ca această poveste să fie captivantă și motivul pentru care m-am îndrăgostit de acest scenariu este tocmai această provocare, această călătorie a tatălui care încearcă să-și salveze fiul. Sigur, noi știm că este un film cu vampiri, dar la începutul peliculei e vorba doar de un tată care încearcă să-și dea seama ce se întâmplă cu fiul său care trece prin niște transformări. Este vorba despre relația celor doi, iubirea dintre ei este ceea ce face diferența între acest film și alte filme cu vampiri’, a declarat James Martinez, citat de Agerpres.

Actorul a spus că subiectul filmului face ca acesta să fie extrem de actual și de relevant pentru societate, întrucât fiul său din film, Tate, ajunge la spital după ce a fost agresat de un coleg de școală.

‘Este o problemă în SUA acest fenomen, aș putea spune că e chiar o epidemie de astfel de cazuri și, din păcate, situația se agravează de la o zi la alta. O mare parte a poveștii îl are în prim-plan pe acest copil, ce se întâmplă cu el la școală. El suferă de hemofilie — deci are probleme fizice — iar cei din jur îl văd ca pe un copil slab, pirpiriu. Este un fenomen care se petrece în toate școlile din lume și trebuie tratat cu seriozitate. Filmul mai tratează câteva aspecte — ce înseamnă să crești un copil de unul singur, bulling în școli, dar și boala în sine este un aspect important. Sigur, noi, în film, vorbim de vampirism sau ‘sânge rău’ dar cred că pelicula poate fi atractivă pentru toți cei care au avut un membru de familie care suferă de o boală terminală și trebuie să facă față acestei situații. În același timp, cred că filmul are și o latură de pozitiv, de speranță pentru că la final vorbim despre un tată și un fiu care nu-și doresc altceva decât să fie împreună și să fie fericiți’, a susținut actorul.

CITEȘTE ȘI  Mediaș Central European Film Festival

James Martinez a susținut că ‘Aaron’s Blood’ este mai mult decât un film cu vampiri și că partea legată de vampiri e ceea ce face ca filmul să fie atât de amuzant, pentru că prezintă transformările fizice prin care trece Tate, ‘e amuzant să vezi cum el devine încet, încet un mic vampir, cum datorită acestui fapt devine un băiat puternic și le poate face față colegilor de școală care se legau de el’. Cred că este o abordare inedită pentru un film cu vampiri’, a accentuat James Martinez.

Actorul a mai spus că este un mare fan al manifestărilor cu vampiri, iar acest festival unic, International Vampire Film and Arts Festival — IVFAF Sighișoara, poate atrage atenția întregii lumi asupra Transilvaniei.

‘Personal, sunt un mare fan al acestui gen, îți poate oferi foarte multe posibilități de exprimare. Sunt încântat că are loc un astfel de Festival pentru că poate atrage atenția lumii asupra acestei zone, asupra Transilvaniei. Este o zonă superbă, cu o istorie bogată, cu mult mister și cred că sunt multe povești romantice care s-au născut aici, în Transilvania’, a conchis James Martinez.

e-Cultura.info/ Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus