Filmul "Cernobîl pentru totdeauna" la Cinemateca Astra Film

Filmul “Cernobîl pentru totdeauna” la Cinemateca Astra Film

Cinemateca Astra Film vă invită joi, 20 martie 2014, începând cu ora 19, la proiecția filmului” Cernobîl pentru totdeauna”, o coproducție Belgia-Franța despre cel mai mare dezastru nuclear din istorie, despre consecințele lui asupra generațiilor ce au urmat și despre îngroparea unui subiect ce nu se vrea uitat.

Regizorul Alain de Halleux ne duce înapoi în 1986, la Cernobîl, unde explozia reactorului 4 a însemnat un dezastru nuclear, resimțit pe aproape jumătate din continentul european. Efecte sunt vizibile până azi și încă nu au fost controlate pe deplin. Zona din jurul epicentrului exploziei nu va putea fi locuită pentru câteva sute de ani, generația de copii născuți în acea perioadă are probleme grave de sănătate, iar subiectul se vrea îngropat, deși el planează ca un nor negru asupra viețile locuitorilor ucraineni. Tinerii în special sunt interesați de acest subiect, care se reflectă în versurile cântecelor lor sau chiar în jocurile video. Atomii au o viață îndelungată, iar oamenii au o memorie scurtă. Acest film despre Cernobîl ne va împrospăta însă memoria.

CITEȘTE ȘI  A murit Regizorul şi scriitorul Petre Bokor

 Proiecția are loc la Astra Film Cinema, în Piața Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

 Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra și Consiliul Județean Sibiu. A fost inițiată în 2007 și a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfășurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionați ai filmului documentar au avut șansa de a se întâlni cu producții valoroase din întreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus