Final de stagiune la Filarmonica de Stat Arad

Final de stagiune la Filarmonica de Stat Arad

Filarmonica de stat Arad își încheie stagiunea muzicală 2013 – 2014, cu un concert dedicat spațiului sonor latin, susținut de orchestra simfonică arădeană, sub bagheta dirijorului croat Milan Vaupotic.

Acordurile finale ale stagiunii se vor auzi duminică seară, de pe scena plutitoare montată pe Lacul din Pădurice, scenă care a găzduit recent Festivalul Internațional de Muzică Americană și Jazz.

“Duminică seara de pe scena plutitoare de pe Lacul din Pădurice vor răsuna acordurile finale ale actualei stagiuni muzicale. Acorduri alese special, de la ritmurile inegalabilului tango, la insinuantele ritmuri andaluze și pătimașele ritmuri latino”, a spus între altele, Alin Văcean, director general al Filarmonici de Stat Arad.

Potrivit lui Alin Văcean, programul concertului pe care îl va susține duminică seară, orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Arad, cuprinde titluri mult așteptate, din care pot fi amintite ‘Amorul vrăjitor’, de Manuel de Falla; ‘Patru anotimpuri din Buenos Aires’, de Astor Piazzolla (solist — Krunoslav Maric); ‘Tango melancolic pentru flaut și orchestră’ de Pero ?i?a (Solist Constantin Talmaciu); ‘Rondo Milonga’ de Roberto Di Marino și ‘Concierto de Nacar’, de Astor Piazzolla, ultimele trei lucrări fiind interpretate în premieră de orchestra simfonică arădeană.

CITEȘTE ȘI  Alina Moldovan, înlăturată de la conducerea Operei Naţionale Bucureşti

Dirijorul croat Milan Vaupotic revine cu această ocazie la pupitrul orchestrei simfonice arădene, după ce în 2013 a dirijat concertul simfonic medalion Astor Piazzolla.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus