Final de stagiune la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu-Gheorghe

Final de stagiune la Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfântu-Gheorghe

  Spectacolul

Spectacolul “Leul Ra”

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe şi-a încheiat miercuri seară oficial stagiunea de spectacole 2016-2017, cu spectacolul ‘Leul Ra’.

În cadrul stagiunii teatrul a produs 9 premiere: „7″ în regia lui Sebastian Marina, „Ieşire de urgenţă” în colaborare cu UNATC, în regia Casandrei Topologeanu, „Jurnal de România”, regizat de Carmen Lidia Vidu, „Primăvara e încă departe”, o coproducţie realizată cu un teatru din Marsilia, care a fost prezentat în zece oraşe din România şi zece din Franţa, spectacolul pentru copii „Mateiaş Gâscarul” în regia Mirelei Bucur, „True West” regizat de Vlad Massaci, musicalul „Leul Ra“, un spectacol semnat de Marius Popa şi Cezar Ghioca, „O noapte furtunoasă” regizat de Cristian Ban şi „Querer“, un spectacol-concert realizat de Mirela Bucur.

“Actorii a muncit foarte mult în actuala stagiune, pe lângă cele nouă premiere având numeroase turnee şi participări la festivaluri din ţară şi străinătate” a declarat managerul instituţiei, Anna Maria Popa.

Trupa teatrului a participat la festivalurile naţionale de teatru de la Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Arad, Suceava şi Piatra Neamţ, precum şi la Festivalul internaţional desfăşurat la Trabzon, în Turcia.

De asemenea, Teatrul „Andrei Mureşanu” a organizat şi găzduit prima ediţie a Festivalului D-BUTAN-T, dedicată tinerilor actori, care a fost câştigată de actriţa Paula Rotar, iar luna trecută a marcat 30 de ani de la înfiinţarea instituţiei, printr-o retrospectivă foto, filme, spectacole şi concerte.

CITEȘTE ȘI  Teatrul Foarte Mic îşi întrerupe activitatea

„Vă aşteptăm în noua stagiune începând chiar cu 1-2 septembrie, în cadrul Festivalului Pulz-Art, când vom avea avanpremiera şi premiera spectacolului „Rumoare în ape”, în regia Ioanei Păun. Vom continua cu spectacolul „Transformări”, un spectacol foarte mare, cu 17 oameni în distribuţie, în regia lui Theo Herghelegiu. (…) Vom avea o nouă premieră în luna decembrie, „Fereastra secretă” în regia lui Iris Spiridon, şi un spectacol pentru copii chiar de 1 martie, „Frumoasa din pădurea adormită”, un spectacol muzical de Fazakas Misi şi Ivancson László. De asemenea, vom monta „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant şi închidem cu un spectacol în regia lui de Radu Afrim”, a mai spus Anna Maria Popa.

În viitoarea stagiune, trupa din Sfântu Gheorghe va fi prezentă la festivaluri de teatru din Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Brăila şi Bucureşti cu mai multe spectacole de succes, printre care „Leul Ra”, „O noapte furtunoasă” şi „Orb de mină”.

Cu sprijinul Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), va fi realizat un turneu în zece oraşe din ţară cu musicalul „Leul Ra”, precum şi a doua ediţie a Festivalului D-BUTAN-T, dedicat anul acesta regizorilor debutanţi. În planurile viitoarei stagiuni figurează şi participarea la Bursa de Spectacole de la Sibiu.

e-cultura.info, a fost partener media al stagiunii teatrale a Teatrului “Andrei Mureşanu”

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus