A fost semnat contractul de implementare a proiectului “Patrimoniu deschis”

A fost semnat contractul de implementare a proiectului “Patrimoniu deschis”

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, instituţie de cultură aflată sub tutela Consiliului Judeţean Sibiu, a început derularea proiectului Patrimoniu deschis. Creşterea accesibilităţii publicului la valorile multi-etnice din patrimoniul Muzeului ASTRA, semnând la sfârşitul lunii decembrie, contractul de implementare cu Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator de program.

Valoarea contractului este de 3.500.054,00 Euro, adică 15.526.589,54 RON, reprezentând o rată de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Valoarea contribuţiei eligibile nerambursabilă din SEE este de 13.197.601,11 RON iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 2.328.988,43 RON. Durata contractului pentru implementareea proiectului este de 28 de luni cu începere din 31.12.2013 şi până în 30 aprilie 2016.

Proiectul are în vedere un program cultural complex, inclusiv un parteneriat cu “Museum of South Trondelag” din Trondheim, Norvegia, ce prevede consolidarea relaţiilor bilaterale prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităţilor etnice, reconstrucţia, conservarea şi restaurarea monumentelor reprezentative din Muzeul în aer liber, dezvoltarea şi promovarea unui circuit expoziţional, sub denumirea Calea minorităţilor etnice şi obţinerea unei accesibilităţi fizice sporite prin realizarea unei clădiri noi în Muzeul în aer liber (pentru Muzeul Civilizaţiei Transilvane, în prezent fără sediu, şi a unei facilități moderne de acces în Muzeul în aer liber, ambele cuprinse în Pavilionul Muzeal Multicultural – PaMM) ce va fi situată la intrarea principală în Muzeul din Dumbravă.

CITEȘTE ȘI  Târgul internațional al universități, RIUF

Licitatia pentru realizarea  Pavilion Muzeal Multicultural la intrarea principală din Muzeul în aer liber a fost demarată.În baza acordului dintre statele Spaţiului Economic European (Regatul Norvegiei, Islanda, Principatul Liechtenstein) şi Guvernul României privind implementarea Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu a fost desemnat ca beneficiar de proiect predefinit în cadrul Sectorului Prioritar „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural european”.

SURSA: INSTITUTUL NATIONAL AL PATRIMONIULUI

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus