Gala Absolvenților Cursurilor de Excelență pentru Vioară-Master Classes "Enescu Experience"

Gala Absolvenților Cursurilor de Excelență pentru Vioară-Master Classes “Enescu Experience”

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu

Sala de Muzică “Regina Maria” a Castelului Bran se va transforma vineri, de la ora 18,00, într-un spațiu în care notele vor prinde viață din arcușul studenților îndrumați de renumitul violonist Alexandru Tomescu.

Momentul marchează concertul final din Gala Absolvenților Cursurilor de Excelență pentru Vioară-Master Classes—”Enescu Experience” 2015, gală organizată de Fundația Culturală “Remember Enescu” și violonistul Alexandru Tomescu, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de către organizatori.

Programul concertului cuprinde piese de: George Enescu-Sonata nr.3/Balada; N.Paganini-Capriciul nr.15; H.Wieniawski-Souvenir de Moscou; Eugene Ysaye-Sonata nr.3 “Balada”; J.S.Bach-Partita a-II-a în re minor, Allemande și Courante.

Cu această ocazie, violonistul Alexandru Tomescu va susține și un scurt recital, atât de așteptat de iubitorii muzicii clasice.

După studii în Elveția și în Statele Unite ale Americii și nenumărate concerte și recitaluri în peste 28 de țări, Alexandru Tomescu a dorit să demonstreze, alături de vioara Stradivarius Elder-Voicu, faptul că muzica clasică este o lume deschisă tuturor.

CITEȘTE ȘI  Festivalul "Folk You! Florian Pittiş" între 22 şi 23 iulie la Vama Veche

În prezent, este solist concertist permanent al Orchestrei Naționale Radio București, cariera sa consemnând o serie de concerte alături de dirijori renumiți: Horia Andreescu, Garry Bertini, Philippe Entremont, Christoph Eschenbach, Valery Gergiev, Kurt Masur, Jin Wang, Maxim Vengerov, se mai precizează în comunicatul de presă.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

e-Cultura.info/Autor: Jana Pintili


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus