Gala de Operă 'Shakespeare 400'

Gala de Operă ‘Shakespeare 400′

Gala de Operă 'Shakespeare 400'

Gala de Operă ‘Shakespeare 400′

Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită miercuri, 20 aprilie, începând cu ora 18:30, să sărbătorim inspirația și fascinația celui mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor, într-o gală extraordinară de operă: Gala de Operă ‘Shakespeare 400′, cu invitați de marcă.

Evenimentul reprezintă un pelerinaj unic printre cele mai încântătoare capodopere și compozitori care au cântat poveștile shakespeariene de-a lungul timpurilor, de la ”Otello” și ”Macbeth” așezate pe note de Giuseppe Verdi, la impresionantul Monolog al lui Hamlet, de Ambroise Thomas și ”Roméo et Juliette” semnat de Charles Gounod.

Alături de alte evenimente desfășurate pretutindeni în lume pe parcursul lunii aprilie 2016, sub egida programului de mare anvergură ”Shakespeare Lives”, gala organizată de Opera Națională Română din Cluj comemorează 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, unul dintre cei mai cunoscuți poeți și dramaturgi ai tuturor timpurilor, născut în anul 1564 și stins din viață la 23 aprilie 1616.

Marele Bard de Avon, precum era supranumit, Shakespeare a marcat pentru totdeauna, cu tușe unice și minunate de peniță, întreaga lume, influențând literatura, poezia și teatrul, educația și, desigur, muzica.

CITEȘTE ȘI  Lucian Ban lansează albumul de jazz "Fantasm"

În pofida celor patru secole trecute de la dispariția sa, William Shakespeare trăiește la fel de pregnant prin remarcabila sa operă ce totalizează 38 de piese de teatru, drame istorice, tragedii și comedii, scrise cu genialitate, jucate pe toate teatrele lumii și traduse în toate limbile globului, precum și 154 de sonete și numeroase poezii, care au impresionat cititorii de-a lungul tuturor acestor ani.

Romantismul și dorința, iubirea tandră și dramatismul puternic, caracteristice lui W. Shakespeare, vor fi interpretate cu pasiune de o distribuție reputată: Irina Săndulescu Bălan, Alice Lopez (invitată), Diana Țugui, Cosmin Ifrim (invitat), Hector Lopez, Florin Pop, Florin Estefan, Fülöp Martin, Oleg Ionese și Petru Burcă, acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflați sub bagheta dirijorului József Horváth. Regia artistică este semnată de Ina Hudea, iar scenografia este realizată de Valentin Codoiu.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus