Garda Cetății Deva defilează pentru turiști în fiecare zi de sâmbătă

Garda Cetății Deva defilează pentru turiști în fiecare zi de sâmbătă

Garda Cetății Deva

Garda Cetății Deva

Garda Cetății Deva va defila pentru turiștii care vor vizita monumentul istoric în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 11,00, în cadrul unui program ce va permite oamenilor să se fotografieze cu străjerii sau chiar să învețe cum se mânuiește o spadă de cavaler.

Garda Cetății a fost înființată în urmă cu un an și este formată din voluntari, tineri din Deva pasionați de istorie. Alături de străjeri se află mai multe domnițe care participă la activitățile desfășurate în Cetate pentru turiști.

“În fiecare zi de sâmbătă, timp de o oră, vizitatorii monumentului-simbol al Devei se pot fotografia alături de Garda Cetății sau costumați în echipamentul străjerilor. Totodată, turiștii au posibilitatea să învețe mânuirea armelor medievale, să afle istoria și legendele Cetății, precum și aspecte interesante din epoca medievală”, a informat joi Primăria Deva.

CITEȘTE ȘI  Lupte de gladiatori la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia - VIDEO

Cetatea Deva a fost atestată documentar la 1269, fiind apreciată ca una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania, deoarece, prin amplasarea sa într-un vârf de deal, domina Valea Mureșului și principala arteră de legătură a României cu centrul și vestul Europei.

Monumentul din secolul XIII a fost renovat timp mai mulți ani, lucrările fiind încheiate parțial în anul 2016.

După ce a fost deschisă pentru public, Cetatea Deva a reușit să atragă anul trecut 187.000 de turiști, autoritățile estimând o creștere cu peste 40% a numărului de vizitatori în acest an.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Bladaâmbătă.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus