Grigore Leşe, Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca

Grigore Leşe, Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca

Grigore Leşe

Grigore Leşe

Cântăreţul de muzică populară Grigore Leşe va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca, după ce consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre în acest sens.

Preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea, a declarat că, prin activitatea de artist şi cercetător al folclorului, Grigore Leşe a contribuit la impunerea unei bune imagini a municipiului.

„Consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare cântăreţului de muzică populară Grigore Leşe. Prin strălucita sa activitate, ca artist şi cercetător al folclorului, acesta a contribuit la impunerea unei bune imagini a municipiului Cluj-Napoca. Este primul muzician de la noi care a adus în scenă, alături de el, artişti tradiţionali din Iran, Siria, Armenia, Pakistan, demonstrând interferenţele străvechi dintre România şi Orient”, a spus Tarcea.

CITEȘTE ȘI  Vulpescu: Rolul presei de calitate este să pună ordine în haos

Potrivit referatului care însoţeşte proiectul de hotărâre, Grigore Leşe s-a născut la 20 februarie 1954 în satul Stoiceni, judeţul Maramureş şi a absolvit Liceul de Muzică din Baia Mare. El a absolvit şi Academia de Muzică din Cluj-Napoca. Grigore Leşe este, anul din 2005, profesor asociat de etnomuzicologie al Universităţii Bucureşti.

În 2004, Leşe a primit Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti.

Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare îi va fi înmânată lui Grigore Leşe într-o ceremonie care va avea loc în perioada următoare în Consiliul Local Cluj-Napoca.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus