"Icoana - Fereastră spre Dumnezeu", sâmbătă și duminică, la Biserica Icoanei

“Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, sâmbătă și duminică, la Biserica Icoanei

“Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, sâmbătă și duminică, la Biserica Icoanei

Cea de-a X-a ediție a manifestării religios-culturale “Icoana – Fereastră spre Dumnezeu” va avea loc sâmbătă și duminică la Biserica Icoanei din București, informează un comunicat al organizatorilor. Pentru acest eveniment a fost adusă, în premieră, la București Icoana Maicii Domnului “Iordănița” de la Ierusalim.

Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor, Protoieria Sector II Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 și cu binecuvântarea Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Sâmbătă, Slujba Vecerniei, care va avea loc între orele 16,00 și 18,00, va fi urmată de procesiunea “Lumina Ortodoxiei”. Credincioșii, care vor purta lumânări aprinse, se vor deplasa în Parcul Grădina Icoanei, unde va avea loc un scurt concert de cântări religioase.

Duminică, de la ora 10,00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei, urmată de la ora 13,00 de pelerinajul “Icoana — fereastră spre Dumnezeu’, la care sunt așteptați să participe peste 100 de preoți și mii de credincioși și care se va desfășura în jurul Parcului Icoanei.

CITEȘTE ȘI  Academia din Creta, găzda Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe

Pe scena din Parcul Grădina Icoanei va avea loc apoi o slujbă de sfințire a icoanelor purtate de credincioși, urmată de un scurt concert de cântări religioase.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus