Festivalul de Film de la Toronto

Începe Festivalul de Film de la Toronto

Toronto Film Festival

Toronto Film Festival

Festivalul de Film de la Toronto, ajuns la cea de-a 39-a ediție, începe joi, numeroase vedete din lumea cinematografiei urmând să defileze pe covorul roșu, conform AFP și citynews.ca.

Celebrul Al Pacino va lua parte joi la premiera nord-americană a filmului său ‘The Humbling’, în deschiderea festivalului. Pacino participă la acest festival cu încă un film, “Manglehorn”, ce va avea premiera americană sâmbătă.

Un alt actor celebru, Robert Downey Jr., va călca pe covorul roșu joi pentru premiera filmului “The Judge”, în care mai joacă Robert Duvall și Vera Farmiga.

Reese Witherspoon, laureată a premiului Oscar în 2006 cu rolul din “Walk the Line”, este prezentă la Toronto cu două filme: “Wild”, în regia canadianului Jean-Marc Vallée și respectiv “The Good Lie”, în regia unui alt cineast canadian, Philippe Falardeau.

Printre actrițele care vor participa la festivalul ce se desfășoară pe durata a 11 zile se numără Keira Knightley, Jennifer Aniston, Kate Winslet, Kristen Wiig, Jane Fonda, Tina Fey, Octavia Spencer, Julianne Moore și Greta Gerwig.

CITEȘTE ȘI  Scriitorii Ana Blandiana și Romulus Rusan în turneu literar în Germania

Alături de Al Pacino și de Robert Downey Jr., printre actorii care participă la această ediție a festivalului se numără Benedict Cumberbatch, Denzel Washington, Michael Douglas, John Travolta, Mark Ruffalo, Jason Bateman, Steve Carell, Bill Murray, Channing Tatum, Christopher Plummer, Chris Rock, Morgan Freeman și Adam Sandler.

Festivalul de Film de la Toronto se poate dovedi un bun turnesol chiar și pentru premiile Oscar. Anul trecut, pelicula “12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a obținut la Toronto premiul special al publicului și apoi a câștigat trei premii Oscar, printre care și cel pentru cel mai bun film.

La festival vor fi prezentate aproximativ 300 de filme, dintre care 37 în premieră mondială și 85 de premiere pentru America de Nord.

e-Cultura.info/autor: Codruț Bălu

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017