Începe lucrările de renovare la Turnul Primăriei și la Ceasul Astronomic din Praga

Începe lucrările de renovare la Turnul Primăriei și la Ceasul Astronomic din Praga

Turnul Primăriei din Centrul Vechi Ceasul Astronomic

Turnul Primăriei din Centrul Vechi Ceasul Astronomic

Republica Cehă va sărbători în 2018 o sută de ani de existență, prilej cu care municipalitatea din Praga a anunțat că începe lucrările de renovare la Turnul Primăriei din Centrul Vechi și la Ceasul său Astronomic, unul dintre principalele repere turistice ale orașului, relatează EFE.

Restaurarea turnului și a celebrului ceas medieval se va prelungi până în septembrie 2018 și va presupune un cost de 1,8 milioane de euro, potrivit lui Jan Wolf, consilier pe probleme de cultură al Primăriei.

Monumentul a suferit pagube însemnate în al Doilea Război Mondial iar acum se dorește să-i fie redate elementele stilului său original.

Pe lângă repararea geamului pentru a evita scurgerile de apă, modernizarea iluminatului și repararea accesului pentru a face mai sigură urcarea până în turnul de observație, va fi restaurat și mecanismul gotic al ceasului.

La ultima restaurare de după război au fost introduse roți zimțate de metal, în loc de tradiționalii tamburi din lemn, care își vor relua acum locul. De asemenea cadranul își va recupera culorile originale trecute în documentele din secolul XIX.

CITEȘTE ȘI  "Luna Enescu" în capitala Marii Britanii

În fața celebrului ceas cu statui alegorice reprezentând virtuțile și viciile se strâng la fiecare oră o mulțime de turiști pentru a-i vedea defilând pe apostoli, a căror policromie va fi de asemenea restaurată.

Începând cu anul 1380, când a fost conceput, Ceasul Astronomic din Praga a fost modificat, distrus și reparat de multe ori. În orice caz, este cel mai cunoscut ceas astronomic din lume, are patru mecanisme automate și un cadran rotitor pe care se află cei 12 apostoli.

Ceasul afișează timpul babilonian, timpul Boemiei vechi, timpul german și timpul sideral. Se pot descifra pe el fazele lunii și rotația soarelui prin constelația zodiacală. Cadranul calendaristic care se află dedesubtul orologiolului arată ziua din lună, ziua din săptămână, zilele de sărbătoare și prezintă picturi alegorice cu semnele zodiacale.

e-Cultura.info / Autor: Mihaela Nicolaescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus