Începe prima ediție a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea

Începe prima ediție a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea

Caravana GAUDEAMUS a ajuns în premieră la Oradea, târgul de carte urmând să se deruleze în perioada 7-11 mai, în parcul 1 Decembrie din Oradea. se arata în comunicatul primit la redacţie.

Viceprimarul municipiului Oradea Ovidiu Mureșan a prezentat marți, în conferință de presă, modul de desfășurare a manifestării, alături de directorul Târgului Gaudeamus, Vladimir Epstein și președintele de onoare al târgului, poetul orădean Ioan Moldovan, director al Revistei Familia.

“Acest târg de carte este un eveniment special pentru Oradea și orădeni, nu numai pentru că este prima ediție, ci și pentru că va lansa o serie de proiecte culturale în municipiu, precum cel din 9 mai, Ziua Europei, când pe scena amplasată lângă pavilionul expozițional va avea loc un concert în aer liber susținut de Rock Filarmonica”, a declarat Mureșan anunţă Agerpres.

Prima ediție a Târgului Gaudeamus va cuprinde 33 de standuri, pe o suprafață de 300 metri pătrați, pe care vor etala cărți 50 de expozanți care vor reprezenta principalele categorii prezente pe piața de carte și educație din România.

Președintele de onoare al târgului, scriitorul Ioan Moldovan, a declarat că se simte onorat de această funcție și de a reprezenta o instituție venerabilă precum Revista Familia, pentru care cărțile și scriitorii reprezintă prioritatea numărul 1.

CITEȘTE ȘI  Târgul Mărțișorului,între 27 februarie și 2 martie,la Muzeul Țăranului

“Totodată, sunt bucuros că aici în Oradea se declanșează această petrecere cărturărească, care are toate șansele să devină în timp o tradiție pentru orașul nostr”, a precizat el.

Târgul de carte Gaudeamus este organizat de Radio România și Primăria Municipiului Oradea. Marchează o premieră și din perspectiva formulei de organizare, întrucât este prima dată când autoritățile locale se implică în calitate de co-organizator în derularea unui târg din seria Gaudeamus.

Gaudeamus Oradea este cea mai nouă componentă a unui proiect de anvergură națională, pe care Radio România îl derulează de 20 de ani — Programul Lectura — și care în prezent include: două târguri de carte organizate în București — Târgul Internațional Gaudeamus (20 de ediții) și Târgul Gaudeamus Carte Școlară (11 ediții) și alte patru, reunite în Caravana Gaudeamus, derulate în centre culturale cu tradiție (Cluj-Napoca — 15 ediții, Craiova—13 ediții, Constanța — Mamaia — 5 ediții și Oradea).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus