Insemnarile personale ale Papei Ioan Paul al II-lea apare la Humanitas

Însemnarile personale ale Papei Ioan Paul al II-lea in curs de aparitie la Editura Humanitas

Insemnarile personale ale Papei Ioan Paul al II-lea in curs de aparitie la Editura Humanitas.

Editura Humanitas a semnat zilele acestea contractul pentru traducerea volumului ce cuprinde in mai bine de 600 de pagini insemnarile Papei Ioan Paul al II-lea. Patruzeci de ani din viata celei mai importante personalitati spirituale a secolului XX sunt consemnati intr-un volum care, odata publicat la incepul lunii trecute in Polonia, a devenit subiectul unei controverse mediatice internationale.

Karol Wojtyla, arhiepiscop metropolitan al Cracoviei, cardinal si, din 1978, Suveran Pontif, a strabatut una dintre cele mai dificile perioade din secolul XX, fiind nucleul lumii spirituale occidentale. Insemnarile sale sunt o surprinzatoare calauza in universul profundei sale relatii cu Dumnezeu, unica sansa de a intelege viata interioara a celui care, prin dragostea sa pentru oameni si Dumnezeu, a influentat cursul istoriei. Singurul Suveran Pontif care a vizitat Romania, Ioan Paul al II-lea a facut posibil un moment de o imensa importanta istorica. Sute de mii de oameni, ortodocsi, catolici si greco-catolici, au participat la evenimentele petrecute in cele trei zile ale vizitei.

CITEȘTE ȘI  "Povestiri din dreapta Tisei", a fost lansată la Muzeul Judeţean Satu-Mare

Nu intamplator, reflectiile sale, incepute cand inca era episcop al Cracoviei si incheiate in 2003, cu doi ani inainte de moartea sa, au fost supuse atentiei Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor. Beatificat in 2011, Ioan Paul al II-lea va fi canonizat in ziua de 27 aprilie a acestui an.

Aceste insemnari personale i-au fost incredintate prin testament cardinalului Stanislaw Dziwisz, secretarul sau personal in cei douazeci si sapte de ani de pontificat, pentru a fi arse. In pofida dorintei Suveranului Pontif, dar din dragoste si profund respect fata de Papa, cardinalul Stanislaw Dziwisz nu le-a distrus: “Nu am avut curajul sa ard carnetele lasate, pentru ca in ele se afla informatii importante despre viata sa. […] Nu am ars insemnarile lui Ioan Paul al II-lea pentru ca ele sunt cheia catre spiritualitatea sa, esenta fiecarei fiinte umane: catre intelegerea relatiei sale cu Dumnezeu, cu ceilalti oameni si cu sine insusi.”

O decizie controversata, dar care ne ofera, cu siguranta, una dintre cartile majore ale umanitatii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus