Instituții de cultura, decorate de președinte cu Ordinul "Meritul Cultural"

Instituții de cultură, decorate de președinte cu Ordinul “Meritul Cultural”

Klaus Johannis Presedintele Romaniei

Klaus Johannis Presedintele Romaniei

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, joi, mai multe instituţii culturale cu Ordinul “Meritul Cultural”, printre care Opera Naţională din Cluj-Napoca, Teatrul Masca şi Editura Kriterion, transmiţând că este nevoie de o colaborare între instituţiile culturale private şi cele publice.

Preşedintele a afirmat că politicile şi strategiile culturale sunt în primul rând o sarcină a autorităţilor publice, însă trebuie recunoscut rolul instituţiilor private în aceste domenii şi este nevoie de o colaborare între cele două. “Ceremonia de astăzi este o pledoarie pentru o comunicare şi conlucrare între domeniul privat şi autorităţi, în interesul public.(…) Felicitindu-vă încă odată, vreau ca pe cei aflaţi în slujba muzelor, dar şi pe cei din lumea din ce în ce mai dinamică a industriilor creative, să-i încurajez, să-i îndemn şi să-i asigur de sprijinul meu în a face din valorizarea creaţiei şi dezvoltarea culturii un adevărat proiect naţional”, a mai spus Iohannis, în mesajul său.

CITEȘTE ȘI  Reprezentanții minorităților din toată țara și din Republica Moldova participă la un proiect multicultural

Astfel, au fost decorate Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, primind distincţia Florin Estefan, directorul general al instituţiei, Uniunea Scriitorilor din România, reprezentantă de preşedintele Nicolae Manolescu, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, reprezentantă de preşedintele Adrian Iorgulescu, Uniunea Artiştilor Plastici din România, reprezentantă de preşedintele Petru Lucaci, Uniunea Cineaştilor din România, reprezentată de preşedintele Laurenţiu Damian, Uniunea Arhitecţilor din România, reprezentantă de preşedintele Viorica Curea, Teatrul Masca, reprezentat de directorul Mihai Adrian Mălaimare şi Editura Kriterion, reprezentată de directorul Iuliu Nicolae Szabo.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus