Întâlnirile Naţionale de la Cluj

Întâlnirile Naţionale de la Cluj

Întâlnirile Naţionale de la Cluj

Întâlnirile Naţionale de la Cluj

Ajuns în 2016 la cea de-a şasea ediţie, festivalul anual organizat de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Întâlnirile Naţionale de la Cluj vă invită să ne bucurăm împreună de teatru şi în această toamnă!În fiecare an, evenimentul este dedicat unui autor sau unei teme, în jurul cărora Teatrul pregăteşte producţii proprii şi invită la Cluj spectacole din ţară.

În prima ediţie a festivalului a fost celebrată dramaturgia unuia dintre cei mai importanţi scriitori suprarealişti români, Gellu Naum (2011), următoarea ediţie s-a axat pe tematica EST-VEST (2012) îmbinând viziunea regizorilor occidentali cu arta actorilor români, ca în 2013 evenimentul să îl aibă în centru pe George Banu, unul dintre cele mai cunoscute nume din domeniul criticii şi cercetării teatrale din lume. În 2014, festivalul a urmărit punerea în lumină a diversității formelor scenice cu tema Căile Libertăţii, iar în 2015, Eeuropa Nostra a adus în prim plan problemele identității și a valorilor noastre europene.

În fiecare an, festivalul se bucură de participarea la Cluj a numeroşi oameni de teatru din ţară şi din străinătate, regizori, actori, scenografi, muzicieni, dramaturgi sau critici de teatru, cu care spectatorii au ocazia să se întâlnească, în cadrul unor evenimente publice. Pentru câteva zile, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca devine, astfel, scena unor întâlniri atât între oameni de teatru din diverse zone ale lumii, cât şi între aceştia şi spectatorii clujeni. De asemenea, de-a lungul timpului, evenimentul a invitat publicul să participe şi la multiple alte activităţi, de la expoziţii, recitaluri, proiecţii de film şi ateliere, la conferinţe, dezbateri şi lansări de carte.

CITEȘTE ȘI  Festivalului Internațional de Animație Gulliver

Ediția din acest an își propune să se concentreze pe relația dintre autorul contemporan și punerea în scenă a creațiilor sale: pornim ‘În căutarea autorului!’

Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită, astfel, să petrecem împreună încă o toamnă teatrală la Întâlnirile Naţionale de la Cluj!

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus