Ioan Gyuri Pascu lansează cartea „Purtătorul de cuvinte”

oan Gyuri Pascu lansează cartea „Purtătorul de cuvinte”

A treia zi a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov îl aduce iubitorilor de carte pe Ioan Gyuri Pascu, care va vorbi despre volumul său de poezii intitulat „Purtătorul de cuvinte”, apărut la Editura Cartea Daath în 2013.

Cartea se deschide cu următorul motto: „Consumul excesiv de gânduri dăunează grav seninătăţii!”. Cuvintele nepretențioase sunt alăturate pentru a crea un univers în care fiecare dintre noi se poate regăsi, întrucât „poezelele”, așa cum autorul le-a numit, se adresează tuturor oamenilor care sunt capabili să simtă și să aprecieze frumusețea lucrurilor simple.

Iată una dintre poeziile din acest volum:

Visele seminţelor

“Dacă seminţele n-ar avea şi coşmaruri

Precum pirul, pălămida şi neghina,

Ne-ar părea banale grâul, trandafirul sau gherghina.

 Mai târziu, în cadrul aceluiași târg, Ioan Gyuri Pascu va susține și un recital intitulat „Dansul ploii de lumină”.

„Văd nemărginirea

În privirea

Unui prunc

Știu ce e iubirea

În netimp când mă arunc

Intru-n dansul ploii de lumină

Intru-n albul Celui Făr’ de Vină.”

Ioan Gyuri Pascu s-a  născut pe 31 august 1961, în localitatea Agnița, este muzician și actor. A început să studieze pianul la vârsta de nouă ani, și a cântat prima dată în corul școlii, cu voce de soprană, amuzându-și prietenii cu imitarea unor cântăreți de muzică pop cunoscuți. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock,blues și raggae.  A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, formații în care el a fost solistul. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

 În anul 2000, Pascu a lucrat împreună cu producătorul de film Cristian Mungiu,  compunând coloana sonoră a filmului de scurt metraj Zapping și apărând împreună cu Mircea Diaconu în filmul Corpul Pompierilor. Au mai colaborat la Occident,  care avea în coloana sonoră muzică din repertoriul lui Pascu, el jucând în rolul lui „Gică”, opusul lui  Alexandru Papadopol („Luci”). Prestația sa a fost primită bine de critici.

La vârsta de patruzeci de ani, Pascu a început să publice cărți de literatură creştină, specializându-se în eseuri despre misticism. Când a fost întrebat de convingerile în legătură cu credința sa, a declarat că s-a inspirat de la preotul ortodox Omaraam Mikhael Alvanhov. În 2007 a spus că „Trebuie să înțelegem că menirea noastră, drumul nostru pe pământ, este de a reface legătura cu Divinitatea, cu Dumnezeu.”

CITEȘTE ȘI  Mariana Nicolesco, la reuniunea ambasadorilor onorifici UNESCO 2015

E-cultura.info/Editor:  Roxana STANCIU

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus