La Sighişoara de desfăşoară Festivalul Intercultural ProEtnica

La Sighişoara de desfăşoară Festivalul Intercultural ProEtnica

La Sighișoara, s-a deschis cea de-a 12-a ediție, anuală, a Festivalului Intercultural ProEtnica organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret împreună cu Municipiul Sighișoara și finanțat de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.

În perioada 21-24 august, circa 15.000 de vizitatori vor urmări prestațiile celor 800 de participanți, 25 de manifestări interactive și 8 prelegeri pe teme etnoculturale.

În prima zi a festivalului, au urcat pe scenă reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din Sighișoara, Asociației Italienilor din România, Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Uniunii Bulgare din Banat-România, Uniunii Croaților și Uniunii Elene din România. Au susținut recitaluri Marius Bațu (folk) și Formația Evilagi (folk acustic).

ProEtnica se desfășoară între vechile ziduri ale cetății medievale – un loc construit pentru apărare şi monoculturalism – care se transformă într-un adevărat forum, cu acces gratuit, al dialogului intercultural.

Consilierul în Ministerul Culturii, Karol Konig aprecia, în deschiderea manifestării, că “instituția din care face parte consideră acest eveniment drept unul dintre cele mai importante, în legătură cu activitatea de promovare, păstrare, conservare și dezvoltare a culturii minorităților naționale” se arata in comunicatul de presă al organizatoriilor.

CITEȘTE ȘI  Laureații concursului internațional "Basmele Reginei Maria"

La rândul său, Christiane Cosmatu, subsecretar de stat în Departamentul Pentru Relații Interetnice aprecia că “ProEtnica face parte din pachetul de activități susținute de Departament, care implică mai multe etnii și susține promovarea relațiilor firești între minorități” se mai arată în comunicat.

Misiunea ProEtnica este de a contribui la mentenanța şi crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă şi democrată, la păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România prin prezentarea patrimoniului cultural al celor 20 de minorități etnice național, în cadrul a 30 de manifestări artistice pe scena principală, a celor 20 de standuri de prezentare precum și a expozițiilor de artă.

e-Cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus