Lansare de carte "Iconomia plinirii vremilor în Iisus Hristos"

Lansare de carte “Iconomia plinirii vremilor în Iisus Hristos” ÎPS Irineu

ÎPS Irineu a lansat, la șase ani de la instalarea în scaunul de Mitropolit al Olteniei și Arhiepiscop al Craiovei, care se împlinesc pe 27 iulie, lucrarea cu titlul “Iconomia plinirii vremilor în Iisus Hristos”, care a fost publicată la Editura Mitropoliei Olteniei și însumează 934 pagini.

Realizată în condiții grafice de excepție, lucrarea “Iconomia plinirii vremilor în Iisus Hristos” se încadrează în sfera actuală a preocupărilor dogmatice din teologia românească și este în fapt o completare a volumului de hristologie a ÎPS Irineu, apărut în anul 2010 la aceeași editură, “Iisus Hristos este Același, ieri și azi, și în veac”.

Potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Olteniei, citat de Agerpres noua lucrare scoate la lumină frumusețea învățăturii de credință din perspectivă eshatologică, descoperind dimensiunea tainică a experiențelor duhovnicești, izvorâtă din permanenta dorință a raportării personale la Hristos.

“Elementele de conținut sunt așezate laolaltă printr-o precisă evaluare scripturistică, sunt confirmate prin invocarea și raportarea permanentă la teologia patristică și nu în cele din urmă transpuse în actualitate prin trimiteri și analize pertinente asupra poziției celor mai de seamă teologi contemporani”, precizează Mitropolia Olteniei.

CITEȘTE ȘI  Ne revine responsabilitatea pentru întreaga natură

Din perspectiva conținutului, lucrarea “Iconomia plinirii vremilor în Iisus Hristos” cuprinde o introducere, opt capitole mari, dispuse la rândul lor pe subcapitole și concluzii generale.

Ultimul capitol al lucrării se raportează la “Gândirea hristologică a unor teologi contemporani” unde sunt evocate aici nume sonore ale teologiei ortodoxe și nu numai: Panayotis Nellas, Oliviér Clément, John Meyendorff, Paul Evdokimov, Vladimir Lossky și nu în cele din urmă părintele profesor Dumitru Stăniloae, căruia autorul îi conferă în loc aparte în lucrarea sa.

e-Cultura.info

Dacația placut articolul da un like și vizitează-ne și pe Facebook   https://www.facebook.com/cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus