''Le Grand Canal'' de Monet, vândut cu 31 de milioane de euro

”Le Grand Canal” de Monet, vândut cu 31 de milioane de euro

Tablou "Le Grand Canal'' de Monet

Tablou “Le Grand Canal” de Monet

Tabloul ”Le Grand Canal”, ulei pe pânză pictat de Claude Monet în 1908, s-a vândut marți la o licitație organizată la Londra de Sotheby’s cu 31,25 de milioane de euro. Pânza era expusă de opt ani la National Gallery din Londra, precizează casa de licitații, preluată de 7sur7.be.

Un alt tablou de Monet, ”Les peupliers a Giverny”, din 1887 a fost adjudecat cu 14,25 de milioane de euro. El făcea parte din colecția Muzeului de Artă Modernă de la New York, fiind vândut pentru finanțarea fondului de achiziții al instituției. Această practică este interzisă muzeelor naționale din Franța, ale căror colecții nu pot fi înstrăinate. Cinci opere ale lui Monet s-au vândut cu suma totală de 73,6 milioane de euro, anunță Sotheby’s.

CITEȘTE ȘI  Regizorul italian de teatru Luca Ronconi a murit

Cu 10,25 de milioane de euro a fost cumpărat tabloul ”Etude pour une baignade, Asničres”, ulei pe lemn al pictorului francez Georges Seurat, expus tot la National Gallery din Londra. Un portret al prințesei Nezy-Hamide Chawkat, strănepoata ultimului sultan al Turciei, pictat de Henri Matisse și numit ”Odalisque au fauteuil noir”, s-a vândut cu 20,9 milioane de euro, iar o operă a lui Henri de Toulouse-Lautrec, ”Au Lit: Le Baiser”, din 1892, a fost adjudecată cu 14,25 de milioane de euro, încheie 7sur7.be.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus