Lipatti 100: Pianistul rus Nikolai Demidenko în concert la Ateneu

Lipatti 100: Pianistul rus Nikolai Demidenko în concert la Ateneu

Pianistul rus Nikolai Demidenko

Pianistul rus Nikolai Demidenko

Pianistul rus Nikolai Demidenko va concerta duminică, de la ora 19,00, la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Serile Lipatti, realizat în parteneriat cu Filarmonica ”George Enescu”.

Potrivit unui comunicat transmis, Demidenko, specialist în creația chopiniană, va delecta publicul cu una dintre lucrările preferate ale lui Lipatti, Concertul nr. 1 de Chopin.

În prima parte a serii vor fi prezenți pe scena Ateneului alți doi pianiști, Mihai Ungureanu și Dana Borșan, cu Concertino în stil clasic de Lipatti și Concertul nr. 9 ‘Jeunehomme’ de Mozart.

Alături de cei trei soliști se vor afla instrumentiștii Cameratei Regale, conduși de reputatul dirijor Horia Andreescu.

Provenit din școala marelui Dmitri Bashkirov, Nikolai Demidenko este un pianist rus de talie mondială, finalist la prestigioasele Concours Musical International de Montréal (1976) și International Tchaikovsky Competition (1978). Rezident în Marea Britanie, este și profesor la Menuhin School of Music și la University of Surrey.

CITEȘTE ȘI  A decedat baritonul Dan Iordăchescu

Ca pianist concertist, a fost acompaniat de marile orchestre ale lumii, colaborând cu dirijori de talia lui Sir Roger Norrington, Vladimir Fedoseyev, Yuri Temirkanov și Sir Andrew Davis.

Turneele lui l-au purtat nu numai în Europa, ci și în Australia, Noua Zeelandă, Canada și Orientul Îndepărtat, iar debutul la New York l-a avut în 2001.

”La invitarea marelui artist Nikolai Demidenko au contribuit decisiv Institutul Cultural Român și Raiffeisen Bank”, mai informează comunicatul.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus