Literatura română se află pe un trend ascendent

Literatura română se află pe un trend ascendent

Concursul National de Creatie Literara

Concursul National de Creatie Literara “Vasile-voiculescu”

“Literatura română se află pe un trend ascendent, o demonstrează și cei peste 120 de autori, dintre care peste 90 la sută bat la porțile afirmării”, a declarat președintele juriului celei de a XXVIII-a ediție a Concursului Național de Creație Literară “Vasile Voiculescu’, scriitorul Aurel Maria Baros.

Scriitorul Aurel Maria Baros, care este și președintele filialei de proză București a USR, a mai declarat că la cea de a XXVIII-a ediție a Concursului Național de Creație Literară “Vasile Voiculescu’ de la Buzău au participat cu lucrări, volume și manuscrise, peste 120 de scriitori și elevi din toată țara.

“A crescut calitatea artistică a lucrărilor prezentate, cei mai mulți dintre ei, deși la vârste fragede, sunt scriitori aproape profesioniști, alții la primele lor cărți, dar este important că s-a putut face o alegere dintr-un bazin de lucrări literare larg, laureații sunt din toată țara, iar moștenirea voiculesciană este excepțional fructificată”, a mai declarat sscriitorul.

CITEȘTE ȘI  Paulo Coelho, Jay Parini, Sarah Dunant, printre autorii prezentați la Gaudeamus de Humanitas Fiction

Juriul concursului format din Aurel Baros (președintele filialei de proză București a Uniunii Scriitorilor din România), scriitorii Dumitru Ion Dincă, Marin Ifrim, Cristinel Popa și Ionel Stănuță au acordat Marele premiu criticului și istoricului literar Liviu Grăsoiu pentru volumul “Povestea dintre vorbe’, la secțiunea Poezie premiului a revenit lui Florin Dochia din Câmpina, județul Prahova, pentru volumul “Produse derivate’, la secțiunea Proză câștigător a fost desemnat Simona Liutiev, Pitești, pentru volumul “Câmpie și oase’.

Premii speciale au fort acordate următorilor: Marius Albert Neguț, București, pentru volumul “Îngeri rătăciți’, Mihaela Roxana Boboc, Buzău, pentru volumul “Spovedania oaselor’, Cornel Galben, Bacău, pentru volumul “Zile de trecere’, Charis Samv, București, pentru volumul de versuri “Despletitele atingeri’.

e-Cultura.info / Autor: Dorin Ivan.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus