Luiza Zan în concert alături de Big Band-ul radio

Luiza Zan în concert alături de Big Band-ul radio

Ce poate fi mai plăcut într-o seară de iarnă care tinde să devină deja primăvară înainte de a se fi împlinit ceasul, decât o discretă și rafinată seară de jazz, la Sala Radio, în compania Luiezei Zan și a Big Band-ul radio, condus de dirijorul Ionel Tudor?

Miercuri, 22 ianuarie începând cu ora 19.00, în seria de evenimente intitulată “Jazz pe românește“, devenită o frumoasă tradiție la Sala Radio pentru iubitorii genului, veți avea ocazia întâlnirii sau re-întâlnirii cu Luiza Zan, una dintre cele mai exotice prezențe în muzica românească a ultimilor ani. Nonconformistă și liberă în toate concepțiile despre viață sau muzică, născută într-o familie de muzicieni și crescută așadar într-o atmosferă boem-artistică, Luiza Zan a câștigat în doi ani consecutivi premiul juriului, respectiv premiul II la Festivalul Internațional de Jazz de la Montreux (Elveția). A fost de asemenea distinsă cu premiul I la Cerbul de Aur, în 2004, fiind desemnată“Muzicianul anului 201″ în cadrul Galei Premiilor de Jazz. Pentru Luiza Zan jazz-ul este o fericită îmbinare între partea melodică și text, care poartă mereu în sine o poveste.

CITEȘTE ȘI  Finala concursului "Audiţie Naţională"

Seara va fi prezentată de Florian Lungu, el însuși o”‘personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio și TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri și concerte de jazz, precum și câteva compoziții cântate de soliști și formații cunoscute. Condus de propriul îndemn  ”Jazz longa, vita brevis!” Florian Lungu pregătește publicului său o “Scurtă istorie a jazz-ului românesc”.

Programul evenimentului va cuprinde cele mai cunoscute piese de jazz, de la zona clasică la cea modernă a genului, compoziții semnate de artiști ca Duke Ellington, Count Basie, Ted Joans. De asemenea, doi dintre membrii BIG BAND-ului Radio vor interpreta lucrări solo: Cristian Soleanu (la saxofon) și Sebastian Burneci (trompetă).

Sursa:  E-cultura.info

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus