Lungmetrajul "Mariţa", în cinematogragele din Romania din 1 decembrie

Lungmetrajul “Mariţa”, în cinematogragele din Romania din 1 decembrie – VIDEO

Lungmetrajul

Lungmetrajul "Mariţa", al regizorului Cristi Iftime

Filmul "Mariţa", debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Naţională, informează un comunicat HiFilm Production.

"Mariţa" a câştigat Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia "East of the West" la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary


SURSA. Youtube / MARIȚA INTERNATIONAL TRAILER


"Provocarea acestui road-movie a fost să reuşesc să surprind un moment de trecere din existenţa fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viaţă. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezenţa şi cu poveştile lui, încât să li se pară lor înşile greu să se despartă de el", declară regizorul Cristi Iftime, citat în comunicat.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Anca Buja şi Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ştefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru şi Florin Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon şi Radu Stancu.

Pelicula "Mariţa" este o producţie Hi Film Productions, în coproducţie cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programul MEDIA - EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast (Varşovia).

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page
CITEȘTE ȘI  Spectacolele Nottara se vor desfășura la Teatrul Elisabeta

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus