Lungmetrajul "Scurtcircuit", regia Cătălin Saizescu, în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai

Lungmetrajul “Scurtcircuit”, regia Cătălin Saizescu, în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai – VIDEO

Festivalul Internațional de Film de la Shanghai

Festivalul Internațional de Film de la Shanghai

“Scurtcircuit” / “Fault Condition”, în regia lui Cătălin Saizescu, este primul film românesc selectat în competiția oficială a Shanghai International Film Festival dintr-un total de 2.528 de titluri înscrise, venite din 106 țări.

Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când la București au murit mai mulți nou-născuți prematuri în incendiul care a cuprins salonul de terapie intensivă neonatologie al Maternității Giulești, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenți, Melania și Emi, prinși în vâltoarea catastrofei, se arată în descrierea filmului.

“Am căutat puritate, naturalețe, inocență și chiar naivitate pentru a da naștere unor personaje de inspirație shakespeariană. Trăim detașați de lumea care ne înconjoară, trăim la prim plan, indiferenți la dramele ce se petrec în imediata apropiere și care rămân într-un uncharf, în planul doi, similar cu cel din film”, declarat Cătălin Saizescu, citat de Agerpres

CITEȘTE ȘI  România participantă la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2015

Din distribuția filmului ce numără peste 90 de actori fac parte Oana Ștefănescu, Magda Catone, Maruca Băiașu, Manuel Nicolae, Georgiana Saizescu, Dorel Vișan, Ionel Mihăilescu, Take Florescu, Adrian Văncică, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Valentin Popescu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Doru Ana, Andras Demeter, Gabriel Spahiu, George Ivașcu.


Teaster-Scurtcircuit

SURSA. FACEBOOK-Cătălin Saizescu


Shanghai IFF, unul dintre cele 15 festivaluri de categorie A din lume acreditate FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) își deschide porțile pe 17 iunie, avându-l ca președinte al juriului pe regizorul Cristian Mungiu.

Filmul este produs de Nerv Film și Cinemagix ID cu sprijinul CNC și va avea premiera mondială la Shanghai pe 20 iunie, iar lansarea în cinematografele din România este planificată în toamna acestui an, precizează sursa citată.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017