Maratonul cultural 'Reşiţa în 10 dimensiuni' la a - 36-a ediţie

Maratonul cultural ‘Reşiţa în 10 dimensiuni’ la a – 36-a ediţie

Casa de Cultură Reșița

Casa de Cultură Reșița

Manifestarea ‘Reşiţa în 10 dimensiuni’, un adevărat maraton cultural, organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate, se desfăşoară, în acest an, în perioada 2 – 11 octombrie şi va reuni expoziţii de pictură, spectacole de teatru, întâlniri literare, lansări de carte şi simpozioane pe diferite teme.

Deschiderea oficială a manifestării, ajunsă la cea de-a 36-a ediţie, a avut loc luni după-amiaza, cu expoziţia de pictură realizată de Bogdan Piperiu. Seara se va încheia cu spectacolul ‘Fericirea de a exista!’, o adaptare după un text de Eric Schmitt, un proiect cu trei actori de la Teatrul Regina Maria.

“Îi aşteptăm pe reşiţeni să vină la aceste spectacole, pe care le-am organizat cu dorinţa de a le face bucuria de a constata că în municipiul nostru se întâmplă manifestări culturale de calitate. Timp de zece zile, cel puţin câte o dimensiune culturală va fi exprimată. Este o varietate mare de activităţi, ceea ce dă şansa celor care iubesc cultura să găsească o zonă care să îi reprezinte’, a declarat Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI  MCIN demarează procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate pentru Cumințenia Pământului

Marţi, de la ora 17:00, este programată acţiunea ‘Personalităţi ale culturii bănăţene – In memoriam Gheorghe Zincescu’. De la ora 19:00, va avea loc spectacolul de teatru ‘Love, mon amour (Varşovia), în regia lui Constantin Podu. Spectacolul este realizat de Teatrul Mic din Sibiu, care a fost desemnat, cu această piesă, drept marele câştigător al Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa.

Pentru spectacolele de teatru, biletele pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.

Manifestările dedicate acestui maraton cultural, care se vor încheia pe data de 11 octombrie, sunt organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Primăriei Reşiţa.

e-Cultura.info / Autor: Paula Neamţu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus