Marin Moraru

Marin Moraru

Marin Moraru

Marin Moraru

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în orașul București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică(I.A.T.C.) „I.L. Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961 – 1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965 – 1968), la Teatrul Bulandra(1968-1971) și la Teatrul Național (1971-1974).

După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, unde este actor și în prezent. Din anul 2002 este Societar de onoare al Teatrului Național din București.

Piese de teatru

  • Pigulete plus cinci fete de C. Bratu
  • Chirița în provincie de Vasile Alexandri
  • Ocolul Pământului de P. Kohout
  • Umbra de E. Swartz
  • Troilus și Cresida de  W. Shakespeare  
  • Capul de rățoi de George Ciprian
  • D’ale carnavalului de I.L. Caragiale
  • Nepotul lui Rameau de Diterot
  • ransplantarea inimii necunoscute de A. Marodin
  • Leonce și Lenav de G. Buchner
  • Un fluture pe lampă de Palu Everac
  • Trei frați gemeni din Veneția de A. Mattiuzzi
  • Ultima oră de Mihail Sebastian
  • O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale
  • Saragosa
  • Romulus cel Mare de Frederich Durrenmatt 
  • Gaițele de Alexandru Kirițescu
  • Fundația de Valeho
  • O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale
  • Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett.
  • Harap Alb de Radu Ițcuș
  • Azilul de noapte de Maxim Gorki
  • Take, Ianke și Cadîr de Victor Ioan Popa
  • Crimă pentru pământ, dramatizare de Gr. Gonța după romanul omonim de Dinu Săraru
  • Egoistul de Jean Anouilh 
  • Femeia îndărătnică de W. Shakespeare
  • Piscina de la miezul nopții de Peter Karvas
CITEȘTE ȘI  Toma Caragiu

Filmografie

  • Haiducii(1966)
  • Un film cu o fată fermecătoare (1966)
  • Maiorul și moartea (1967)
  • Răzbunarea Haiduciilor (1968)
  • Felix și Otilia (1972) – dublaj de voce Costache Giurgiuveanu
  • Filip cel Bun (1974)
  • Un comisar acuză (1974) – comisarul Ghiță Petrescu
  • Un zâmbet pentru mai târziu (1974)
  • Actorul și sălbaticii (1975) – majordomul Vasile
  • Elixirul tinereții (1975)
  • Toamna bobocilor (1975) – Toderaș
  • Operațiunea Monstrul (1976) – Corneliu
  • Tufă de Veneția (1977)
  • Iarna bobocilor (1977) – Toderaș
  • Concurs (1982)
  • Faleze de nisip (1982)
  • Ringul (1984) – Tom
  • Zbor periculos (1984)
  • Masca de argint (1985) – Boier Vâlcu
  • Vară sentimentală (1986)
  • Cuibul de viespi (1986)
  • Chirița în Iași (1987)
  • În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
  • Inimă de țigan (2007) – Cristofor
  • Regina (2008) – Cristofor
  • Iubire și Onoare (2010) – Mohamed
  • Pariu cu viața (2011) – Doctorul Crăciun
  • O noua viata (2014) – Bunicul Ancai

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017