Ministrul Culturii George Ivașcu vrea să înființeze un Senat al culturii

Ministrul Culturii George Ivașcu vrea să înființeze un Senat al culturii

ministrul-culturii-si-identitatii-nationale-george-ivascu

ministrul-culturii-si-identitatii-nationale-george-ivascu

Ministrul Culturii George Ivaşcu a declarat că săptămâna viitoare va reveni la Academia Română pentru a constitui Senatul Ministerului Culturii.

“Miniştrii Culturii trec, cultura rămâne, de aceea astăzi am venit în faţa dumneavoastră pentru a vă face şi a vă înainta o nevoie a mea ca ministru al Culturii, un administrator al culturii, de a constitui împreună un parteneriat care să însemne Senatul Ministerului Culturii, format din dumneavoastră. Cu ajutorul dumneavoastră, săptămâna viitoare voi reveni aici pentru a construi Senatul Ministerului Culturii format din Academia Română. Vă mulţumesc şi de acum încolo vă rog, am nevoie de sprijin, (…) pentru a ţine cultura română acolo unde e locul ei”, a declarat Ivașcu, la o ceremonie desfăşurată la Academia Română, prilejuită de apariţia celui de-al 200-lea volum din seria “Opere fundamentale” dedicat clasicilor literaturii române.

CITEȘTE ȘI  Președintele Academiei Române a primit Placheta de Onoare a MAI

Ministrul a amintit obligaţia ca în anul Centenarului să fie omagiate marile personalităţi care au format România de astăzi.

“Spuneam, atunci când am fost audiat pentru poziţia de ministru, că în anul Centenar avem obligaţia de a ne omagia marile personalităţi care au format România de astăzi, dar cel mai important este să devenim înaintaşii urmaşilor noştri. De aceea, începând din anul Centenar, ne-am propus să continuăm fundaţia construcţiei României având la bază tot ceea ce e valoros şi fundamental”, a conchis ministrul.

e-Cultura.info / Autor: Iulia Carciog.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus