Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, vorbește despre reabilitarea Arcului de Triumf

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, vorbește despre reabilitarea Arcului de Triumf

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a informat, într-o conferință de presă, că amortizoarele antiseismice necesare asigurării Arcului de Triumf au sosit din America.

“Pot să vă spun colegial, am aflat ieri, acele amortizoare care erau așteptate să vină din America au venit. Și urmează ca restul programului până la finalizare să fie asumat financiar de Primăria Generală a Capitalei. Dar nu e parohia noastră”, a spus Alexandrescu, citat de Agerpres.

Arcul de Triumf a intrat în renovare în luna ianuarie 2014, iar lucrările de consolidare, restaurare și conservare trebuiau să fie gata în luna martie a acestui an.

Lucrarea “Consolidare, reabilitare și conservare Arcul de Triumf” este finanțată prin Programul Operațional Regional 2007 — 2013. Prioritară a fost consolidarea monumentului, potrivit PMB.

CITEȘTE ȘI  Rolul predominant al Academiei este acela de a apăra identitatea națională

S-a utilizat aceeași procedură ca la sediul vechi al Primăriei Capitalei, izolarea antiseismică a bazei clădirii, care constă în decuplarea structurii de vibrațiile terenului și introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine astfel rezistent la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

În martie 2014 a fost demarată execuția și montarea schelei la nivelul picioarelor Arcului de Triumf pentru efectuarea re-expertizării componentelor artistice de piatră și prelevării probelor de laborator cu scopul de a supune spre avizare de către comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Culturii restaurarea acestora.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus