A murit actorul și scriitorul Nae Lăzărescu

A murit actorul și scriitorul Nae Lăzărescu

Actorul și scriitorul Nae Lăzărescu a murit joi dimineață, la locuința sa, în urma unei lungi suferințe, au declarat  reprezentanți ai teatrului “Constantin Tănase”. Avea 72 de ani.

Trupul neînsuflețit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la ora 14,00, în foaierul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, a declarat pentru AGERPRES secretarul literar al instituției, Oana Georgescu.
Aceasta a adăugat că, probabil, înmormântarea va avea loc la Focșani, la finalul săptămânii, potrivit dorinței artistului.

Nae Lăzărescu s-a născut la 8 septembrie 1941. Este cunoscut publicului larg ca actor de comedie, în mod special pentru scenetele de comedie realizate alături de actorul Vasile Muraru.
A jucat, deopotrivă, în spectacole de teatru și în filme. Din filmografia sa amintim: ‘Grăbește-te încet’ (1981), ‘Șantaj’ (1981), ‘Baloane de curcubeu’ (1982), ‘Viraj periculos’ (1983), ‘Căsătorie cu repetiție’ (1985), ‘Mașini’ (2006) și, mai recent, în ‘Mama ei de tranziție!?!’ (2011).

CITEȘTE ȘI  'Visul unei nopți de vară' in regia lui Tim Robbins la Teatrul de Comedie

A jucat în numeroase spectacole, majoritatea pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”: ‘Arca lui Nae și Vasile’ (2011), ‘Bufonii regelui’ (coautor), ‘Cheia succesului sau Titanic vals’, ‘Cine râde… ăla ești’, ‘Comedie pe Titanic’, ‘Dai un ban dar face’ (autor), ‘Doctor fără voie’, ‘Doi băieți cu sticleți’ (2004), ‘Hai noroc, Tănase!’ (coautor), ‘Idolii femeilor’ (coautor) și, mai recent, ‘Piei drace!’, care a avut premiera la 31 ianuarie 2013.
La 28 noiembrie 2013, la ‘Gala Ambasad’or VIP’, organizată de Revista VIP și Centrul de Evenimente ‘Ambasad’Or Events’, Nae Lăzărescu a fost recompensat cu premiul de excelență pentru întreaga carieră de actor și pentru cea de scriitor în slujba Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

SURSA:  AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus