Muza Fest - o lună de manifestări culturale

Muza Fest – o lună de manifestări culturale

Muza Fest 2016

Muza Fest 2016

Expoziții de artă, concerte clasice și de jazz, proiecții de filme, o lansare de carte sunt propunerile celei de-a VIII-a ediții a Muza Fest, eveniment ce va avea loc în principal la Zalău, dar și la Cluj-Napoca, în perioada 7 octombrie – 11 noiembrie, în organizarea Centrului de Cultură și Artă (CCA) Sălaj.

Locațiile evenimentelor vor fi sălile de concert și de expoziții ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ca organizator exclusiv al festivalului din acest an, Sala Transilvania a Primăriei Municipiului Zalău, Biserica Reformată din Dumbrava — pentru un concert de orgă, precum și casa Minerva din Cluj — gazda uneia dintre expoziții.

“În acest an, propunem publicului sălăjean o serie de evenimente artistice printre care 4 expoziții de arte plastice (2 de grup și 2 personale), 2 evenimente muzicale din domeniul muzicii clasice și un concert de jazz. De asemenea, va reveni secțiunea de film cu Zilele filmului rus și cu două filme românești contemporane. Totodată, elevii și profesorii a trei licee din Zalău se vor întâlni cu poeți sălăjeni. Programul cuprinde și în acest an o lansare de carte, iar ca și un element nou, vom avea și o expoziție din domeniul artelor populare contemporane”, a declarat Daniel Săuca, managerul CCA Sălaj.

În secțiunea de arte vizuale se vor prezenta două grupuri de artiști, cu operele realizate la cele două simpozioane de creație vizuală ce au avut loc în acest an în județul Sălaj, respectiv expoziția Simpozionului de arte vizuale “Arta în grădină” de la Jibou — 17 octombrie, la galeria de artă a CCA Sălaj, precum și expoziția participanților la Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana — 11 octombrie, la galeria Casa Minerva din Cluj-Napoca.

Două expoziții personale sunt semnate de Felicia Andra Predescu, membră a grupului de artiști invitați în acest an la simpozionul de la Jibou, iar cea de-a doua, de Keresztes József, grafician din Zalău.

CITEȘTE ȘI  Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPT)

Muzica clasică va deschide festivalul, vineri, 7 octombrie, cu un concert de orgă la Biserica Reformată din Dumbrava, un recital susținut de organistul Paul Cristian din Brașov, urmând ca și muzica de cameră să fie prezentă la festival cu formația Concerto Spiralis.

Secțiunea de jazz propune în acest an un concert al muzicienilor din SUA, membrii ai quartetului muzicianului român Lucian Ban: Amraham Burton, John Hébert, Eric McPherson, care vor performa cu proiectul Elevation, în 14 octombrie, la Sala Transilvania a Primăriei municipiului Zalău.

Cinemateca, reluată după câțiva ani, va oferi în acest an Zilele filmului rus (1-4 noiembrie) și două proiecții de filme românești contemporane în regia lui Nicolae Mărgineanu — “Binecuvântată fii închisoare!” și “Poarta Albă”, în 10 și 11 noiembrie, la CCA Sălaj.

Lansarea de carte cu titlul “Colecții și colecționari”, ediția 2016, volumul Asociației Colecționarilor din Județul Sălaj, va avea loc la Centrul de Cultură și Artă Sălaj, în 18 octombrie.

Expoziția de artă populară contemporană cu tematica Meșteri și discipoli în familie va prezenta obiecte realizate de membrii Asociației Artiștilor Populari din județul Hajdu-Bihar din Ungaria, în 17 octombrie, în Sala Dialoguri Europene a CCA Sălaj.

“Este important de menționat faptul că la toate evenimentele festivalului de artă Muza Fest din 2016 accesul este gratuit. Așteptăm publicul adult precum și tineretul consumator de artă și frumos din județ și în special din Zalău”, a subliniat Daniel Săuca.

e-Cultura.info/ Autor: Sebastian Olaru


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus