Muzee din Craiova

Muzee din Craiova

Muzeul de Artă Craiova

Secolul de Aur în pictura flamandă și olandeză

Acces: gratuit
Orar: 18.00 – 02.00
Adresă: Calea Unirii, Nr 15, Craiova, Dolj, Cod 200419
Telefon: 0251412342

Muzeul de Artă Craiova propune publicului din Noaptea Muzeelor microexpoziția: Secolul de Aur în pictura flamandă și olandeză. Folosim acest eveniment pentru a crea o imagine mai completă asupra patrimoniului muzeului, care în momentul actual nu include în expunerea de bază lucrări de artă europeană. De asemenea, subiectul ales poate constitui prilejul unei întoarceri educative în timp, pentru a descrie un concept de artă cu care publicul tânăr nu este foarte familiariazat. Este vorba despre o artă practicată de ”meșteșugari” în pictură, dar care posedau cunoștințe solide în domenii adiacente precum chimia, pentru a putea produce culorile, lianții și a pregăti suporturile.

CITEȘTE ȘI  Muzee din Arges

Pentru ei, a picta nu reprezenta un hobby, ci o meserie serioasă, a cărei deprindere necesita pe lângă certe abilități, hotărâre și răbdarea de a parcurge etapele de la ucenic la maestru. Ceea ce putea însemna o perioadă lungă de timp. Putea însuma anii în care se formează în zilele noastre un bun profesionist în domeniul medicinei sau arhitecturii. Deoarece muzeul deține lucrări ilustrative pentru aproape toate genurile picturii abordate în epocă, expoziția va putea oferi o imagine destul de concludentă a concepțiilor despre artă și preocupărilor cotidiene ale olandezilor și flamanzilor din secolul XVII. Expunerea va cuprinde 14- 16 lucrări și va fi însoțită de material explicativ.

În desfășurare, expoziția temporară de artă contemporană: Despre infante, menine, dive și alte grații, pictură, colaj, tapiserie – Relu&Marijana Bițulescu

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus