Muzeul Astra inaugurează noul Pavilion Muzeal Multicultural (PaMM)

Muzeul Astra inaugurează noul Pavilion Muzeal Multicultural (PaMM)

Pavilionul Muzeal Multicultural

Pavilionul Muzeal Multicultural

La Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) va avea loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM). Evenimentul se va desfășura vineri, 27 mai, începând cu orele 12:00, se arată într-un comunicat al instituției muzeale.

Evenimentul a reunit oficialități locale, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, personalități ale vieții culturale și prieteni ai Muzeului Astra. De asemenea, la inaugurare vor lua parte și reprezentanții Muzeelor Sør Trøndelag din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.

„Este un moment important pentru publicul Muzeului Astra care va beneficia de acum înainte de facilități de primire moderne, de un nou magazin de produse tradiționale autentice și, mai ales, de un nou program expozițional pavilionar derulat într-un spațiu primitor și creativ”, a declarat Ciprian Ștefan, director general al Muzeului.

Pavilionul Muzeal Multicultural pune în valoare colecțiile Muzeului Civilizației Transilvane Astra, devenind de acum înainte sediul acestuia, și facilitează accesul publicului larg în Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii Muzeului Astra bucurându-se de cele mai moderne facilități de primire, dintre care amintim Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spațiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilități.

CITEȘTE ȘI  Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș a acordat Meritul Cultural Etnografic pentru Rafila Moldovan

Pentru prima dată patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane Astra deveni accesibil publicului printr-o expoziție ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. La acestea se adaugă expozițiile multimedia, interactive, care vor încuraja implicarea vizitatorilor într-o experiență unică.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstrucția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale și consolidarea relațiilor româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.

Investiția a fost realizată în perioada 2014 – 2016 prin proiectul predefinit Patrimoniu deschis. “Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului Astra”, finanțat prin Granturile SEE (Spațiul Economic Euorpean – Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus