Muzeul de Istorie a Transilvaniei intră în reabilitare

Muzeul de Istorie a Transilvaniei intră în reabilitare

Muzeul de Istorie a Transilvaniei

Muzeul de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), ale cărui colecții permanente nu se pot vizita de ani de zile din cauza faptului că instituția s-a aflat în așteptarea unor lucrări capitale de renovare a clădirii, va intra curând într-un program de consolidare.

Potrivit unui comunicat de presă lucrările de consolidare și reabilitare vizează parterul și primul etaj ale corpului vechi a clădirii muzeului. Lucrările vor demara după finalizarea licitației, care va fi organizată pe parcursul lunilor februarie-martie a.c. Lucrările de consolidare vor dura doi ani, conform proiectului de execuție.

Aceste lucrări le premerg pe cele de reamenajare la standarde europene a spațiilor expoziționale, proces de modernizare care va avea ca rezultat un muzeu reprezentativ pentru Transilvania.

Suma alocată de Ministerul Culturii pentru lucrările preconizate pentru anul în curs e de 3 milioane de lei.

‘Precizăm că în măsura posibilităților, muzeul va continua să funcționeze normal și pe perioada lucrărilor, cu expoziții temporare și alte evenimente specifice, ce vor fi organizate ca și până acum, la etajul 2 al clădirii’, se arată în comunicat.

Imobilul aflat lângă centrul vechi al Clujului adăpostește colecțiile MNIT, depozitele, lapidarul și spații administrative ale muzeului de la începutul secolului XX. Clădirea a fost ridicată la începutul secolului XIX, iar primele lucrări de amenajare a acesteia ca muzeu au fost făcute în intervalul 1911-1913. Lucrările au fost stopate în timpul Primului Război Mondial și reluate ‘ca urmare a stării deplorabile’ în care ajunsese clădirea în anii 1929-1930 și finalizate în aproape un deceniu. Din 1939, clădirea care adăpostește Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei nu a mai suferit reparații capitale.

CITEȘTE ȘI 

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017