Nicolae Manolescu nu poate justifica aproximativ 78.000 euro.

Nicolae Manolescu nu poate justifica aproximativ 78.000 euro

ANI a constatat că ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu nu poate justifica aproximativ 78.000 de euro şi a sesizat Comisia de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să facă un control privind averea acestuia.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în anul 2009, Nicolae Manolescu a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 991.389 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 326.896,38 lei (aproximativ 78.000 de euro).

Astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti să facă un control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nicolae Manolescu  în perioada exercitării funcţiei publice.

Nicolae Manolescu este ambasador, delegat permanent al României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură Paris, începând din 20 noiembrie 2006.

Nicolae Manolescu, a declarat joi, referitor la constatarea Agenției Naționale de Integritate potrivit căreia o parte din averea sa ar fi nejustificată, că nu a fost anunțat oficial în această problemă, însă un dosar din 2009 a fost închis anul trecut.

CITEȘTE ȘI  Premiile Academiei Române

“Habar nu am despre ce este vorba. A fost un dosar din 2009, care a fost închis anul trecut, în toamnă. De unde au apărut informația asta și suma asta … nu știu”, a declarat Nicolae Manolescu. Totodată, ambasadorul României la UNESCO Paris a spus că nu a fost informat oficial despre constatarea ANI și, când va primi o înștiințare în acest sens, va decide cum să răspundă. “O să dau un telefon mâine și, în funcție de ce aflu, o să decid cum să acționez”, a spus acesta.
ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel București în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Nicolae Manolescu în perioada exercitării funcției publice.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus