Număr record de filme la Divan Film Festival

Număr record de filme la Divan Film Festival

Divan Film Festival

Divan Film Festival

Un număr record de 18 filme, din care 15 – în premieră națională, vor fi prezentate la ediția din 2017 a Divan Film Festival, care se va desfășura în perioada 18 – 26 august, la Craiova (Cinema Inspire și Centrul Vechi) și în Port Cultural Cetate.

Printre filmele care vor fi prezentate se numără și patru producții a căror acțiune se desfășoară pe fundalul zgomos al orașelor balcanice, de la periferii până în magazine de lux sau cluburi exclusiviste.

Noutate la ediția din acest an a Divan Film Festival o reprezintă și numărul record de filme regizate de femei — Mirjana Karanovic cu “A Good Wife”/ “Dobra zena” (Serbia, 2016), Evangelia Kranioti cu documentarul “Exotica, Erotica, Etc.” (Franța/ Grecia, 2015), Hana Jusic — “Quit Staring at My Plate”/ “Ne gledaj mi u pijat” (Croația/ Danemarca, 2016), Teona Strugar Mitevska — “When the Day Had No Name” (Macedonia/ Belgia, 2017), Tamara Drakulic — “Wind”/ “Vetar” (Serbia, 2016) și Cejen Cernic — “The Mystery of Green Hill”/ “Uzbuna na Zelenom Vrhu” (Croația, 2017).

“Humidity”/ “Vlaznost” (regia Nikola Ljuca, Serbia/Grecia/Olanda 2016) este un film nerecomandat minorilor sub 16 ani. Prezentat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin din 2017, “Humidity” spune povestea unui cuplu a cărui existență e dată peste cap de o dispariție inexplicabilă. Drogurile și relațiile de-o noapte sunt parte integrantă a acestui proces de coping, care are drept fundal lumina difuză a cluburilor de noapte din Belgrad sau intimitatea relativă a apartamentelor altor’, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI  Întâlnirile Naţionale de la Cluj

Tot în Belgrad și tot în cluburile de noapte se petrece și cea mai mare parte din acțiunea filmului “Afterparty”/ “Afterparti” (regia Luka Bursac, Serbia 2017), doar că de data aceasta protagonistul nu face parte din high life-ul sârb, ci își dorește cu orice preț să își depășească statutul, acela de simplu barman.

În cazul lungmetrajului “There Where Atilla Passes…”/ “La ou Atilla passe…” (regia Onur Karaman, Canada 2016), orașul e Montreal, în timp ce iubirea are rădăcini lungi, care se întind până în Turcia.

Filmul-șoc al ediției 2017 va fi “Transmania” (Croația, 2016), precizează comunicatul. În realizarea acestui omnibus, fiecare din cei 15 co-regizori a putut viziona doar ultimul minut al segmentului anterior. Rezultatul este șocant, o constantă fiind practicile sexuale de nișă în decor urban, se arată în comunicat.

În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus