Oferta turistică a județului Covasna, prezentată la un festival de gen din Manchester

Oferta turistică a județului Covasna, prezentată la un festival de gen din Manchester

Standul României

Standul României

Oferta turistică a județului Covasna, în care castelele și conacele ocupă un loc primordial, va fi prezentată în cadrul unui festival ce va avea loc în această primăvară în orașul Manchester din Marea Britanie.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Gruman Robert, a declarat că ideea organizării acestui festival aparține comunității maghiare din Manchester, formată din aproximativ 30.000 de persoane.

“Ideea organizării unui festival al tradițiilor maghiare și transilvănene aparține chiar unei persoane din municipiul Sfântu Gheorghe. (…) Comunitatea maghiară din Manchester a apelat și la noi pentru organizarea acestui eveniment ce va avea loc în perioada 12-14 mai în piața centrală din acest oraș. (…) Noi o să ducem oferta turistică a județului Covasna pentru britanici, având în vedere și faptul că prințul Charles este un ambasador al turismului nostru, prin proprietățile pe care le are în județul Covasna și în Transilvania. (…) Desigur, dorim să prezentăm la acest festival și produse cu valoare culturală specifice zonei noastre”, a spus Gruman Robert.

În județul Covasna există aproape 200 de castele și conace, folosite pe vremuri de familiile nobiliare ca reședințe permanente, de vacanță sau de vânătoare. Multe dintre ele sunt în ruină, dar unele și-au recăpătat strălucirea de altădată, fiind restaurate de urmașii foștilor proprietari ori de cei care le-au cumpărat și introduse în circuitul turistic.

Printre cele mai romantice și atrăgătoare locuri de vacanță, care l-au impresionat și pe prințul Charles al Marii Britanii, se numără domeniul Kalnoki de la Micloșoara.

CITEȘTE ȘI  Bob Dylan recompensat cu premiul Nobel pentru Literatură - VIDEO

Străvechiul conac, construit în stil renascentist, a fost renovat de urmașii acestei familii nobiliare, care s-au întors în România după 50 de ani. Turiștii care vin aici au parte de dormitoare spațioase, cu mobilă veche și opere de artă, delicii gastronomice și legende legate de istoria locului.

Nu departe de Micloșoara, la Valea Zălanului, într-un cătun uitat parcă de lume și de timp, în care viețuiesc nu mai mult de 150 de oameni, prințul Charles al Marii Britanii a cumpărat mai multe clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat și le-a transformat în reședință de vacanță.

Prințul Charles vine aici, de regulă, o dată pe an, primăvara, într-o mică vacanță, iar în restul timpului conacul poate fi închiriat de turiști. Departe de fastul de la palat, Alteța Sa își petrece timpul plimbându-se pe jos, prin pădure și cu căruța, pe drumurile pline de hârtoape, cosind iarba, mâncând bucate tradiționale aduse de la stână sau de la oamenii din sat, dormind în așternuturi țesute în casă.

Consiliul Județean Covasna a editat în urmă cu câțiva ani un album intitulat “Ținutul conacelor” și intenționează să realizeze în viitor și un “drum al conacelor” pentru turiștii interesați de vacanțe de neuitat.

e-Cultura.info / Autor: Oana Mălina Negrea


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017